Studiu de caz privind pedogeografia luncii fluviilor

Trimisa la data: 2009-08-19
Materia: Geografie
Pagini: 56
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marcel_F
Lucrare de licenta despre Studiu de caz privind pedogeografia luncii fluviilor
Lunca Dunarii este una din cele mai recente unitati din Romania, dar trecutul ei este foarte vechi si nu poate fi inteles decat in contextul formarii si dezvoltarii Campiei Romane. In formarea Campiei Romane, care are aspectul unei depresiuni de scufundare pot fi deosebite doua etape: o etapa precuaternara foarte lunga si etapa cuaternara.

Prima etapa incepe din paleozoic, mai precis din ordovician cand in cadrul unor geosinclinale s-au acumulat sedimente care datorita presiunilor mari s-au metamorfozat. A urmat erodarea fundamentului format din sisturi cristaline rezultand primul nivel de relief foarte usor ondulat care a fost fosilizat. In paleozoic acest relief este acoperit cu noi sedimente variate ca faciesuri, detritice si pelitice incepand din cambrian pana in carbonifer; supuse si acestea ulterior ridicarilor austrice si din nou peneplenizarii din permian. In mezozoic se realizeaza o sedimentare marina mai indelungata.

Urmeaza miscarile din faza laramica de ridicare si peneplenizare in urma carora a rezultat "peneplena moesica" sau Valaha. S-a mai presupus ca din neogen, in lungul depresiunii Valahe s-ar fi dezvoltat un mare sinclinal orientat de la Calafat spre nord-est la cotul subcarpatilot pana la Siret pe directia zonei de contact dintre platforma Moesica si orogenul carpatic. Grosimea depozitelor neogene a fost apreciata la circa 8000 de metri in zona de curbura si au caracter predominant detritic.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu de caz privind pedogeografia luncii fluviilor

Lucrare de licenta despre Studiu de caz privind pedogeografia luncii fluviilor
Cuprins

Introducere .......................................................... 3

Asezare geografica, limite si istoricul cercetarilor .......................................................... 4

Date geologice si materiale parentale de sol .......................................................... 8

Relieful .......................................................... 10

Clima .......................................................... 14

Date hidrografice, hidrologice si hidrogeologice .......................................................... 27

Vegetatia si fauna .......................................................... 34

Invelisul de sol .......................................................... 39

Gruparea terenurilor dupa pretabilitatea la arabil .......................................................... 50

Utilizarea terenurilor .......................................................... 51

Cerinte si masuri agropedoameliorative .......................................................... 52

Concluzii .......................................................... 54

Bibliografie .......................................................... 56

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu de caz privind pedogeografia luncii fluviilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.