Studiu de caz privind regimul juridic al garantiilor

Trimisa la data: 2010-07-15
Materia: Drept
Pagini: 89
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Daniel_B
Lucrare de licenta Studiu de caz privind regimul juridic al garantiilor
Unii autori au definit garantiile ca fiind "acele mijloace juridice care, dincolo de limitele dreptului de gaj general si in plus fata de acest drept, confera creditorului garantat anumite prerogative suplimentare, constand, de regula, fie intr-o prioritate fata de ceilalti creditori, fie in posibilitatea ca, in caz de neexecutare din partea debitorului, sa urmareasca pe o alta persoana, care s-a angajat sa execute obligatia ce revine debitorului".

Alti autori au opinat ca prin garantii ar trebui intelese "toate acele mijloace tehnice, extrinseci raportului obligatiei, dar care vin sa se alature acestuia, spre a contribui la conservarea anumitor bunuri in vederea executarii silite, la asigurarea executarii reale a obligatiei sau la despagubirea creditorului, in cazul in care executarea reala nu mai are loc".1

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu de caz privind regimul juridic al garantiilor

Lucrare de licenta Studiu de caz privind regimul juridic al garantiilor
Cuprins

Introducere...................2

Capitolul I Consideratii generale privind garantiile.............3
Notiunea de garantie..........5
1.2. Regimul juridic al garantiilor.................14
1.3. Clasificarea garantiilor.......................25

Capitolul II Garantiile reale - gajul..............36
Definitie. Reglementare. Clasificare................36
2.2. Constituirea gajului..................48
2.3. Efectele gajului......................62

Capitolul III Garantiile reale - ipoteca...........69
Definitie. Reglementare. Clasificare................69
3.2. Caracterele generale ale ipotecilor...........74
3.3. Efectele ipotecii..................80
3.4. Publicitatea ipotecii..............85

Concluzii...................87

Bibliografie...............89


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu de caz privind regimul juridic al garantiilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.