Studiu de caz privind tainele de initiere in traditia rasariteana si apuseana

Trimisa la data: 2009-05-27
Materia: Teologie
Pagini: 59
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Larisa_S
Lucrare de licenta despre Studiu de caz privind tainele de initiere in traditia rasariteana si apuseana
Ioan Hrisostom (Gura de Aur) isi merita pe deplin numele pentru puterea si frumusetea cuvantarii sale. Sfantul Ioan Gura de Aur s-a nascut in Antiohia, capitala Orientului, cam pe la nul 344 . In viata a fost indrumat de mama sa, care i-a vrut tot binele pentru el. Ioan a luat lectii de la cei mai invatati oratori ai timpului, iar cu timpul a devenit mai bun decat indrumatorii sai.

Sfantul Ioan Gura de Aur in diferitele sale scrieri, a acordat o importanta deosebita explicarii ritului Botezului, ca Taina de initiere, neglijand in catehezele sale baptismale, celelalte doua Taine ale initierii crestine (Mirungerea si Sfanta Euharistie).

In randurile urmatoare vom incerca sa reconstituim randuiala slujbei Botezului, asa cum se savarsea ea la Antiohia in epoca aceea, si cum reiese din informatiile pe care ni le da in omiliile sale baptismale Sfantul Ioan Gura de Aur.Am observat ca randuiala, in comparatie cu cea de azi din riturile liturgice rasaritene, era mult mai simpla. Riturile baptismale, erau, ca si la Ierusalim, pentru: exorcismare, lepadarea de satana, Unirea cu Hristos si ungerea baptismala.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu de caz privind tainele de initiere in traditia rasariteana si apuseana

Lucrare de licenta despre Studiu de caz privind tainele de initiere in traditia rasariteana si apuseana
Cuprins

Introducere....................4

Capitolul I Botez, Mirungere, Euharistie si Spatiul Ortodox...........6
Randuiala si Explicarea Botezului si a Mirungerii la Sfintii Parinti: Sfantul Ioan Gura de Aur, Sfantul Vasile cel Mare, Ambrozie al Milanului
Randuiala Botezului, Mirungerii, Euharistiei in Ortodoxia Contemporana...................6

Capitolul II Legatura dintre Botez, Mirungere, Euharistie ca taine
de initiere...................21

Capitolul III Botez, Mirungere, Euharistie in Bisericile Vechi
Orientale.....................29
Botez, Mirungere, Euharistie in Biserica Armeana...................29
Botez, Mirungere, Euharistie in Biserica Ortodoxa Siriana si in India..................29
Botez, Mirungere, Euharistie in Biserica Etiopiana.................29

Capitolul IV Traditia Apuseana privind cele trei taine.............39
Traditia Catolica.................39
Traditia Protestanta..............39

Capitolul V Reforma Conciliul II Vatican privind tainele de Initiere...........................47
Botez, Mirungere, Euharistie in Constitutia Sacrosanctum Concilium....47
Reforma postconciliara si Tainele de initiere.........................47

Concluzii.....................54

Bibliografie..................56

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu de caz privind tainele de initiere in traditia rasariteana si apuseana". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.