Studiu de cercetare criminalistica la fata locului

Trimisa la data: 2010-09-27
Materia: Drept
Pagini: 37
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Claudiu_Po
Lucrare de licenta despre Studiu de cercetare criminalistica la fata locului
Umanitatea repudiase deja " adevarul " descoperit prin torturi sau ordalii si cauta noi cai de combatere a delincventei, intr-un cadru propriu noii justitii penale, dar si prin recurgerea la ceea ce stiintele pozitive puteau oferi investigatiei judiciare.Numeroase probleme de criminalistica isi gasesc rezolvarea la sfarsitul secolului al XIX - lea si inceputul celui de-al XX -lea in cadrul medicinii judiciare, in rapoartele de expertiza in care vom intalni, alaturi de problemele lor specifice, aspecte de dactiloscopie, balistica, traseologie, ba chiar si de identificare grafica.

Imprimarea unui caracter modern activitatii judiciare va preocupa la sfarsitul secolului al XIX - lea si inceputul secolului al XX - lea , o serie intreaga de juristi luminati, profund convinsi de contributia decisiva a stiintei la descoperirea faptelor penale. Acestia au inteles ca, pentru solutionarea cauzelor penale, numai simpla aplicare a normelor de drept nu este suficienta.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu de cercetare criminalistica la fata locului

Lucrare de licenta despre Studiu de cercetare criminalistica la fata locului
Cuprins

Capitolul I Notiuni generale privind cercetarea criminalistica a urmelor biologice de natura umana.............3
1.1.Aparitia criminalisticii..........3
1. 2. Evolutia Criminalisticii in tara noastra.............9

Capitolul II Cercetarea criminalistica a urmelor de sange...........14
2. 1. Fundamentul stiintific al expertizei..............14
2. 2. Mijloace tehnice de examinare............14
2. 3. Caracteristici generale si individuale............16
2. 4. Forme ale urmelor de sange intalnite la locul infractiunii si mecanismul lor de producere.............21
2. 5. Cercetarea si interpretarea la fata loculuia urmelor de sange.............27
2.5.1.Descoperirea, ridicarea si interpretarea urmelor sanguinolente..............27
2.5.2. Fixarea urmelor de sange..............30
2.5.3.Ridicarea urmelor de sange............31
2.5.4. Interpretarea urmelor de sange.......33

Bibliografie..............35

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu de cercetare criminalistica la fata locului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.