Studiu de cercetare privind lenjeria sfarsitului de secol XIX - Corsetul Art Nouveau

Trimisa la data: 2010-11-30
Materia: Arte
Pagini: 36
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: justmemaia
Lucrare de licenta despre Studiu de cercetare privind lenjeria sfarsitului de secol XIX - Corsetul Art Nouveau
Lenjeria specifica perioadei studiate in aceasta lucrare, este reprezentata in principal de corset, elemente ale crinolinei si desuuri. Disparitia si reaparitia corsetului in moda secolului XX pare sa fie legata de schimbarile ciclice a formelor femei, in special marirea sau micsorarea bustului. Potrivit povestii oficiale, in 1909 Poiret a interzis corsetul dupa ani de domnie tiranica asupra modei feminine. Si asta nu pentru ca si-ar fi dat seama ca minunatul corset este o piesa vestimentara nu foarte conforbabila pentru femei, ci pentru ca semana cu liniile noilor sale creatii vestimentare.

Corsetul a fost creat ca sa constranga corpul sa capete tinuta ideala si are un sistem de prindere dublu in fata cu nasturi si in spate cu siret reglabil. Corsetul aducea modificari corpului, mai ales curbarea coastelor, ceea ce permitea alungirea si micsorarea taliei. Femeile aveau accese de lesin din cauza corsetului prea strans, iar avorturile spontane erau si ele frecvente din aceeasi cauza. Decaderea corsetului a coincis cu cresterea rolului femeii in societate- evident, femeile au castigat in mobilitate fara el.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu de cercetare privind lenjeria sfarsitului de secol XIX - Corsetul Art Nouveau

Lucrare de licenta despre Studiu de cercetare privind lenjeria sfarsitului de secol XIX - Corsetul Art Nouveau
Cuprins

Introducere...............................1
Stilul Art Nouveau........................4
Contextul socio-cultural.................10
Istoria Corsetului...............17
Couturierii perioadei Art Nouveau........25
Demersul creativ.........................31

Concluzii........................35

Bibliografie.....................36

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu de cercetare privind lenjeria sfarsitului de secol XIX - Corsetul Art Nouveau". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.