Studiu de diagnosticare in astmul bronsic profesional

Trimisa la data: 2010-09-05
Materia: Medicina
Pagini: 116
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gabriel_Fi
Lucrare de licenta despre Studiu de diagnosticare in astmul bronsic profesional
Portiunea orala a faringelui alcatuieste calea comuna a alimentelor si a aerului. Faringele este bogat in tesut limfatic, aici fiind localizat inelul limfatic cervical Waldeyer.Laringele imparte caile respiratorii in cai respiratorii superioare (cavitate nazala, septuri, sinusuri, faringe) si cai respiratorii inferioare (trahee, bronhii).

Traheea are o lungime de 10-12 cm, se bifurca in cele doua bronhii principale (dreapta si stanga) la nivelul lui angulus Ludovici.
Bronhia principala dreapta este oblica inferior, la dreapta si usor posterior, ea continua aproape vertical directia traheii, facand cu verticala un unghi de 20o - 25o , este mai scurta si mai voluminoasa - aceasta este explicatia faptului ca in cazul aspiratiei unui corp strain, acesta ajunge de obicei aici.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu de diagnosticare in astmul bronsic profesional

Cuprins

1. Introducere, importanta temei...........3

Partea generala
2. Anatomia si Fiziologia aparatului respirator...........4

3. Definitia Astmului Bronsic Profesional...........24

4. Mecanismele fiziopatologice in Astmul Bronsic de etiologie Profesionala..........28

5. Morfopatologia cailor respiratorii in Astmul Bronsic de etiologie Profesionala............31

6. Dificultati de diagnosticare legate de Astmul Bronsic Profesional......32

7. Tratamentul initial in Astmul Bronsic Profesional..........48

8. Monitorizarea si screeningul in ABP...........53

9. Reducerea capacitatii de munca si inabilitatea din Astmul Bronsic..........58

Partea speciala
10. Studii personale cu privire la Astmul Bronsic Profesional......63

11. Principalii agenti inducatori ai Astmului Bronsic Profesional.....99

Bibliografie..........113

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu de diagnosticare in astmul bronsic profesional". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.