Studiu de geografie sociala - Municipiul Braila

Trimisa la data: 2008-06-26
Materia: Geografie
Pagini: 102
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Carmen_P
Lucrare de licenta despre Studiu de geografie sociala - Municipiul Braila
Campia Brailei, denumita si Baraganul nordic reprezinta un interfluviu cu altitudini ce variaza in general intre 20 - 30 metri. Ea este situata intre Lunca Dunarii, a Calmatuiului, a Siretului si a Buzaului pana in zona bratelor parasite ale Buzaului dintre Faurei si Ulmu; face parte din terasa inferioara a Dunarii de varsta holocena. In vest se prezinta ca un camp ingust pe dreapta Buzaului, cu altitudine ce urca pana la 40 - 50 de metri (datorita depozitelor eoliene relief de dune), pe cand in est se prezinta ca o zona neteda sub forma unei prispe prelungi, terminata abrupt spre Dunare si Siret, dominand Dunarea cu 8 - 12 metri. Podul terasei, intre Dunare si Valea Iencii are o latime de 10 - 15 metri, cu o inclinare usoara de la vest spre est.

Portiunea de la vest de Valea Iencii se prezinta mai inalta si datorita prezentei crovurilor, suprafata ei pare ondulata. In cadrul Campiei Brailei se disting mai multe unitati: Campul Mircea Voda, Campul Ianca sau Movila Miresii, Campul Viziru, Campul Roman - Gemenele. Municipiul Braila, orasul propriu-zis se afla situat in partea de nord a Campului Viziru. Acesta are altitudinea medie de 20 de metri, iar in nord, spre Baldovinesti si in cartierul Pisc din Braila, altitudinea ajunge la 33 de metri datorita acumularilor eoliene, iar spre Dunare se termina printr-o panta abrupta, dominand Valea Dunarii cu circa 10 metri.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu de geografie sociala - Municipiul Braila

Cuprins

Introducere.................................................3

Istoricul cercetarii orasului Braila.................................................5

Capitolul I. Conditiile generate de dezvoltarea
comunitatii umane in orasul Braila.................................8
1.1. Elemente de favorabilitate ale cadrului natural....................................8
1.2. Cadrul istorico-geografic, geodemografic si
economico-geografic....................................17

Capitolul II. Factori determinanti ai comportamentului social....................................45

Capitolul III. Dinamica recenta a proceselor si fenomenelor sociale....................................49
3.1. Somajul, in contextul restructurarii economice....................................49
3.2. Impactul scaderii nivelului de trai asupra fenomenelor sociale....................................60
3.3. Fenomenul de infractionalitate...................................92

Concluzii....................................99

Bibliografie....................................101

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu de geografie sociala - Municipiul Braila". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.