Studiu de geografie sociala - Municipiul Braila

Trimisa la data: 2010-04-20
Materia: Geografie
Pagini: 101
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Anca_N
Lucrare de licenta despre Studiu de geografie sociala - Municipiul Braila
Densitatea populatiei reprezinta raportul dintre numarul de locuitori si unitatea de suprafata pe care acestia locuiesc, se exprima in locuitori/km2, din acest motiv constituie un parametru deosebit de important prin semnificatia sa ecologica.Municipiul Braila are o suprafata de 3.329 hectare si o populatie stabila de 231.900 persoane, de aceea se inscrie cu valori ale densitatii de peste 1.000 locuitori/km2 ; este vorba de o densitate strict zonala care provine din raportul dintre o populatie numeroasa si un spatiu administrativ relativ mic.

Valorile cele mai mari ale densitatii se inregistreaza in zonele in care constructiile sunt inalte (cu mai multe nivele). Aici se incadreaza Calea Calarasilor si a Dorobantilor, cartierul Viziru.In cartierele periferice, Lacu Dulce, Chercea, Brailita, Radu Negru, unde predomina locuintele cu un singur nivel (casele), valorile densitatii scad.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu de geografie sociala - Municipiul Braila

Cuprins

Introducere..........3

Istoricul cercetarii orasului Braila......4

Capitolul I: Conditiile generate de dezvoltarea comunitatii umane in orasul Braila.......7
1.1.Elemente de favorabilitate ale cadrului natural.......7
1.2.Cadrul istorico-geografic, geodemografic si economico-geografic.....16

Capitolul II Factori determinanti ai comportamentului social.......44

Capitolul III Dinamica recenta a proceselor si fenomenelor sociale......47
3.1. Somajul, in contextul restructurarii economice........47
3.2. Impactul scaderii nivelului de trai asupra fenomenelor sociale.....59
3.3. Fenomenul de infractionalitate...........91

Concluzii........98

Bibliografie...........100

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu de geografie sociala - Municipiul Braila". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.