Studiu de nursing si tratamentul complex al cancerului colo - rectal

Trimisa la data: 2012-06-03
Materia: Medicina
Pagini: 89
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: alexya89
Lucrare de licenta despre Cancerul colorectal
Uneori se intalneste o a doua artera colica stanga cu originea in artera mezenterica superioara, care formeaza in aceste cazuri o "anastomoza centrala intermezenterica" (Huard)Arterele sigmoidiene au originea in mezenterica inferioara, frecvent printr-un trunchi comun. Sudeck sustine ca singura anastomoza dintre artera sigmoidiana inferioara si artera mezenterica inferioara sau ramura ei terminala, artera rectala superioara, se realizeaza numai prin artera sigmoidea ima. Aceasta anastomoza a fost numita si punctul critic descris de Sudeck deoarece o ligatura a rectalei superioare sub ea ar produce ischemia si necroza partii superioare a rectului.

Ligatura efectuata pe artera mezenterica inferioara, deci deasupra anastomozei, permite o buna irigatie pentru rect, cu sursa de sange din artera sigmoidiana inferioara, care trece mai departe, prin anastomoza la rectala superioara. Pentru pastrarea unei bune irigatii este necesara ligaturarea arterelor sigmoidiene cat mai aproape de origine si sa evite deperitonizarea arcadelor paracolonice si a arterei, care ramane ca sursa de aport sanguin in rezectiile de rect si coborarea colonului sigmoid. De aceea Gregoire vorbea despre existenta, in aceasta regiune, nu a unui punct critic ci a unei zone critice.
Vena mezenterica inferioara aduna sangele din jumatatea stanga a intestinului gros si din o mare parte a ampulei rectale. Incepe prin doua ramuri dispuse anterior si posterior fata de ampula rectala si devine vena hemoroidala superioara.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu de nursing si tratamentul complex al cancerului colo - rectal

Lucrare de licenta despre Cancerul colorectal
Cuprins

Partea generala

Capitolul I. Anatomia intestinului gros.............................3
Generalitati...........................................3
Fiziologia intestinului gros.....................................4

Capitolul II. Definitii si terminologie..............................17

Capitolul III. Epidemiologie........................................18

Capitolul IV. Etiopatogenie.......................................21

Capitolul V. Morfopatologia cancerului rectocolonic...................27

Capitolul VI. Stadializare si prgnostic. Boala metastatica, sreening......................................33

Capitolul VII. Diagnosticul clinic................................39

Capitolul VIII. Explorari diagnostice........................43

Capitolul IX. Tratament......................................46

Partea speciala............................................55
Capitolul I. Material clinic....................................55
Material si metoda........................................55
Rezultatele studiului efectuat...................................57

Capitolul II. Prezentarea planului de nursing..........................79

Bibliografie..................................................88

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu de nursing si tratamentul complex al cancerului colo - rectal". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.