Studiu privind comportamentul elevilor din invatamantul gimnazial pe parcursul lectiilor de educatie fizica prin realizarea observatiei sistematice

Trimisa la data: 2009-07-14 Materia: Educatie Fizica Pagini: 94 Comentarii: 1 (citeste) Autor: crissbot
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Studiu privind comportamentul elevilor din invatamantul gimnazial pe parcursul lectiilor de educatie fizica prin realizarea observatiei sistematice
1.1.REFLECTAREA TEMEI IN LITERATURA DE SPECIALITATE
Din punct de vedere cronologic prezinta interes lucrarile lui St. G. Holl (1844-1924), parintele hebeologiei- stiinta despre adolescenta.

Lucrarile lui St. Holl, citat de Demeter Andrei, au o pozitie interesanta si semnificativa pentru dezvoltarea istorica a adolescentei intr-un cadru social dat. G. Holl a elaborat si publicat doua volume cu privire la adolescenta si preadolescenta, “Adolescence Lts Psychology and its Relatons to Psychology”, fiind una dintre ele.

In primul rand scoala abisala al carei intemeietor a fost S. Freud (1856-1939) a creat un cadru si o optica noua. fata de preadolescenti si adolescenti. Psihologii abisali au avut in atentie mecanismele mai profunde psihologice implicate in organizarea personalitatii si a identitatii ca nucleu a acestuia.

Pubertatea, etapa marilor schimbari, a fost abordata si de Rousselet, J. in 1969 despre care afirma: “In conceptia noastra, pubertatea este o etapa de durata variabila de la individ la individ, in care caracterele sociale primare, printr-un proces accelerat de dezvoltare, devin similare cu cele ale adultilor, iar cele secundare ocupa si ele un loc din ce in ce mai important in structura corpului.”

Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Studiu privind comportamentul elevilor din invatamantul gimnazial pe parcursul lectiilor de educatie fizica prin realizarea observatiei sistematice

Lucrare de licenta despre Studiu privind comportamentul elevilor din invatamantul gimnazial pe parcursul lectiilor de educatie fizica prin realizarea observatiei sistematice
Cuprins

Capitolul I – Introducere in problematica cercetarii

1.1.Reflectarea temei in literatura de specialitate.................4
1.2.Motivarea alegerii temei........................................5

Capitolul II – Fundamentarea stiintifica a temei

2.1.Generalitati privind comportamentul elevilor din invatamântul gimnazial............................7 2.2.Personalitate..................................................8
2.3.Temperament...................................................10
2.4.Dezvoltare fizica.............................................12
2.5.Dezvoltare fiziologica........................................13
2.6.Dezvoltare motrica............................................18
2.7.Dezvoltare psihica............................................20
2.8.Dezvoltare intelectuala.......................................21
2.9.Dezvoltare emotionala.........................................24
2.10.Dezvoltare morala............................................26
2.11.Dezvoltare sociala...........................................28

Capitolul III Elemente constitutive

3.1.Ipotezele cercetarii.....................................31
3.2.Scopul si sarcinile cercetarii...........................31

Capitolul IV Organizarea cercetarii

4.1.Metode de cercetare......................................32
4.2.Locul si durata cercetarii...............................34
4.3.Subiectii cercetarii.....................................34
4.4.Probele de evaluare......................................34
4.4.1.Date privind evaluarea comportamentului aptitudinal..........35
4.4.2.Probe de evaluare atitudinala..........................36

Capitolul V Rezultatele cercetarii

5.1.Analiza rezultatelor privind comportamentul atitudinal.........37
5.2.Analiza rezultatelor privind dezvoltarea antropometrica........38
5.3.Analiza rezultatelor privind comportamentul aptitudinilor psihomotrice..................39

Capitolul VI Concluzii....................................41

Capitolul VII Bibliografie.................................42

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu privind comportamentul elevilor din invatamantul gimnazial pe parcursul lectiilor de educatie fizica prin realizarea observatiei sistematice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu

poti sa mio trimiti so o citesc

igor | 2015-09-28 12:27:12
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.