Studiu privind evolutia financiar-contabila a produselor si marfurilor la S.C.Agromec Visina S.A.

Trimisa la data: 2016-05-30
Materia: Contabilitate
Pagini: 35
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: liviamaria
Lucrarea de fata intitulata ,,Studiu privind evidenta financiar-contabila a produselor si marfurilor la S.C. Agromec Visina S.A." este structurata pe doua capitole, impartite la randul lor in subcapitole, astfel incat sa se asigure o tratare judicioasa a tuturor aspectelor legate de evidenta financiar-contabila a produselor si marfurilor, propunandu-si sa analizeze existenta si implicatiile pe care le genereaza aceste structuri patrimoniale la reflectarea lor in contabilitatea entitatii economice studiate.

Produsele si marfurile pe care le gestioneaza aceasta societate pe actiuni reprezinta active ce constituie elemente de baza pentru activitatea de productie si comercializare desfasurata.

Din multitudinea de structuri patrimoniale ce fac obiectul reflectarii in contabilitatea financiara am optat pentru studiul produselor si marfurilor din punct de vedere contabil, deoarece aceste active constituie baza tehnica a agentilor economici producatori, fara de care nu ar putea avea loc nici o activitate economica. Produsele si marfurile ocupa ponderea cea mai mare in totalul activelor unor astfel de entitati, lucru explicabil prin contributia lor hotaratoare la asigurarea potentialului tehnico-operativ al societatii.

In prima parte a acestei lucrari s-a avut in vedere prezentarea societatii comerciale S.C. Agromec Visina S.A. In primul rand s-a concentrat atentia asupra prezentarii obiectului de activitate si s-a realizat un scurt istoric al societatii de la infiintare si pana in prezent.

Fiind o societate care se ocupa cu cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleoginoase, s-au prezenta principalele caracteristici ale culturilor agricole infiintate, subventiile obtinute de pe urma acestor culturi, dar si dotarea tehnica a entitatii cu utilajele agricole folosite la cultivarea, ingrijirea si recoltarea cerealelor de pe culturile agricole. Pe langa toate acestea si numarul de salariati ocupa un loc important datorita inaltei calificari, experientei, toate acestea ducand la obtinerea unei game largi de culturi agricole, la o gama variata de produse agricole, cum ar fi: grau, porumb, floarea soarelui.

In al doilea rand, s-a prezentat structura organizatorica a societatii comerciale. Fiind o societate pe actiuni, particularitatile in organizare au fost prezentate in functie de specificul acestui tip de societate. Pe langa personalul care asigura conducerea, au fost prezentate si structurile de personal din cadrul birourilor financiar-contabil, contabilitate, aprovizionare si marketing, etaland atributiile principale ale fiecaruia dintre acesti angajati, deoarece angajatii sunt cei care asigura buna functionare a societatii.

Pentru ca aceasta societate sa isi poata desfasura activitatile economice este necesar sa intre in relatii cu diverse persoane fizice si juridice (cunoscute sub denumirea generica de "terti"), cum sunt: furnizorii, clientii, personalul, organismele de asigurari si protectie sociala, bugetul statului, unitatile din cadrul grupului, asociatii, diversi creditori si debitori. Tot in structura acestui capitol au fost prezentati principalii furnizori, clienti si concurenti directi ai societatii.

In structura acestui capitol a fost pusa in evidenta si situatia economico-financiara a societatii comerciale Agromec Visina S.A., evolutia cifrei de afaceri, veniturilor, cheltuielilor, profitului brut, activelor imobilizante si circulante, numarului de salariati, toate aceste informatii bazandu-se pe datele referitoare la ultimii trei ani de activitate. Datele culese au fost utilizate pentru a determina diversi indicatori care sa descrie nivelul de activitate atins in ultimii 3 ani de societatea analizata.

In a doua parte a lucrarii, s-a realizat un studiu de caz asupra societatii comerciale Agromec Visina S.A. cu privire la evidenta financiar-contabila a produselor si marfurilor. S-a pornit de la prezentarea modului de organizare a contabilitatii produselor obtinute din cadrul acestei societatii comerciale. Produsul reprezinta, ca in orice societate, elementul principal fara de care nu se poate desfasura activitate comerciala a societatilor. Procesul de evolutie al culturilor din acest domeniu de activitate este unul variat, deoarece dureaza in timp, avand nevoie de o serie de lucrari specifice pentru a trece prin toate fazele de la prima insamantare pana la produsul finit recoltat. Pe parcursul acestei parti din capitol au fost inregistrate in contabilitate operatiile aferente ciclului de productie, pornind de la achizitia de materii prime si materiale consumabile necesare pentru obtinerea unor produse de o calitatea deosebita.

De asemenea, s-a realizat contabilizarea marfurilor obtinute prin procesul de selectare si curatire a cerealelor, mai apoi acestea fiind ambalate in saci, acesta fiind de fapt procesul de transformare a produselor in marfuri. In cadrul acestei societati comerciale, marfurile sunt vandute prin intermediul comertului cu ridicata, ca forma de comert, care consta in vanzarea marfurilor in cantitati mari, si care, de obicei, fac legatura intre producator si comertul cu amanuntul.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu privind evolutia financiar-contabila a produselor si marfurilor la S.C.Agromec Visina S.A.

Introducere ................................................................................................................ 2

Capitolul 1.
Prezentarea generala a societatii comerciale AGROMEC VISINA S.A. .................. 4
1.1. Scurt istoric al societatii si prezentarea obiectului de activitate ..........................4
1.2. Structura organizatorica a societatii comerciale ...................................................5
1.3. Relatia S.C. AGROMEC VISINA S.A. cu furnizorii, clientii si concurenta ............. 8
1.4. Analiza situatiei economico-financiare a S.C. AGROMEC VISINA S.A. in ultimii 3 ani .... 9

Capitolul 2.
Studiu de caz privind evidenta financiar-contabila a produselor si marfurilor la S.C. AGROMEC VISINA S.A. ....12

2.1. Organizarea contabilitatii produselor obtinute in cadrul S.C. AGROMEC VISINA S.A. ..........................................................................................................................12
2.2. Contabilitatea marfurilor in cadrul S.C. AGROMEC VISINA S.A. .....................18
2.3. Evaluarea contabila a marfurilor iesite din gestiune ...........................................23
2.4. Preturi de evidenta utilizate de catre S.C. AGROMEC VISINA S.A. pentru evidenta contabila a marfurilor .....26

Concluzii ..................................................................................................................31

Bibliografie ..............................................................................................................34

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu privind evolutia financiar-contabila a produselor si marfurilor la S.C.Agromec Visina S.A.". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.