Studiu privind folclorul traditional de la origini si pana in prezent

Trimisa la data: 2010-01-10
Materia: Arte
Pagini: 43
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ion_F
Lucrare de licenta despre Studiu privind folclorul traditional de la origini si pana in prezent
Functioneaza inca prejudecata ca un fenomen poate deveni aspect de cercetare stiintifica numai daca se bucura de un prestigiu castigat prin traditie sau daca promite sa evalueze o problema stringenta. Mai probabil insa ca nu exista fenomene indicate pentru cercetare stiintifica si fenomene neindicate, exista numai comunitati stiintifice interesate la un moment dat de o anumita realitate.

A argumenta pentru fundamentarea stiintifica a spectacolului de folclor devine, din aceasta perspectiva, un demers nejustificat. Spectacolul de folclor va fi fundamentat stiintific in masura in care va exista o comunitate stiintifica care sa o faca. De altfel, nu sunt necesare argumente speciale pentru a dovedi ca spectacolul de folclor intra pana la un anumit punct in preocuparile teoriei literare, de la un punct incolo se inscrie in problematica teoriei spectacolului, si in fine ramane descoperit in ceea ce reprezinta dominanta lui specifica, relatia cu folclorul.

Am incercat cu alte ocazii sa acreditam ideea ca spectacolul de folclor citeaza termeni de cultura populara. Ca si in aceasta calitate, obiectele folclorice nu mai pot fi atribuite claselor din care provin, atestarea folcloricitatii bazandu-se pe un dublu act de autentificare formala si functionala.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu privind folclorul traditional de la origini si pana in prezent

Lucrare de licenta despre Studiu privind folclorul traditional de la origini si pana in prezent
Cuprins

Capitolul I ............................................ 3
Creatie populara - Aspecte ale vehicularii si interpretarii folcorului in contemporaneitate3 ................................. 3

Capitolul II ....................................... 9
Formatia de acompaniament - Rolul si functia ei in spectacolul de folclor ............................... 9

Capitolul III ............................... 18
Valorificare scenica a repertoriului folcloric traditional ................. 18

Capitolul IV .................................. 35
Aspecte si consideratii critice privind poluare in spectacolul actual de folclor ... 35

Bibliografie .............................. 42

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu privind folclorul traditional de la origini si pana in prezent". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.