Studiu privind influenta inteligentei emotionale si rezultatele scolare la elevii de scoala generala

Trimisa la data: 2011-02-19
Materia: Psihologie
Pagini: 127
Comentarii: 3 (citeste)
Autor: tthagnes
Lucrare de licenta despre Studiu privind influenta inteligentei emotionale si rezultatele scolare la elevii de scoala generala
In societatea in care traim, copiii se maturizeaza mult mai repede decat s-a intamplat vreodata. Adolescentii sunt expusi tentatiilor de tot felul, iar acest context ii predispune la greseli. Ei ajung sa incalce regulile nu pentru ca sunt needucati, ci pentru ca nu sunt pregatiti sa faca fata multitudinii de experiente care sunt traite pentru prima oara.

Un parinte nu trebuie sa fie doar cel mai bun prieten al adolescentului. El trebuie sa fie de asemenea si instanta care-i impune reguli, chiar daca adolescentul il va considera "personajul negativ".

Cultivarea inteligentei emotionale atat la parinte cat si la adolescent poate sa fie cel mai important aspect al unei relatii iubitoare, bazat pe incredere si sinceritate.

Parintii nu trebuie sa cada in capcana de a se concentra numai pe rezultatele scolare, pe performantele intelectuale ale copiilor lor. Prin empatie il veti putea intelege mult mai bine. Parintii trebuie sa stimuleze inteligenta emotionala la adolescenti. Parintele trebuie sa "cimenteze relatia emotionala" cu copiii lor (Segal 1997).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu privind influenta inteligentei emotionale si rezultatele scolare la elevii de scoala generala

Lucrare de licenta despre Studiu privind influenta inteligentei emotionale si rezultatele scolare la elevii de scoala generala
Cuprins

Introducere..........................3
1. Inteligenta emotionala - notiuni teoretice..............5
1.1. Conceptul de inteligenta emotionala.................7
1.1.1 Inteligenta emotionala - D. Goleman.................9
1.1.2 Inteligenta emotionala - Mayer si Salovey..........10
1.1.3 Inteligenta emotionala - Reuven Bar-on.............12
1.1.4. Inteligenta emotionala - Jeanne Segal...........20
1.1.5 Inteligenta emotionala - Steve Hein.............22
1.2 Empatia - baza inteligentei emotionale.............22
1.3 Inteligenta emotionala la elevii adolescenti.......25
1.3.1 Influentarea inteligentei emotionale a adolescentilor.......26
2. Dezvoltarea inteligentei emotionale la elevii din scoala generala..................29
2.1. Prezentare Scoala Generala Varadi Jozsef............29
2.1. Infuenta varstei in dezvoltarea inteligentei emotionale..........31
3. Studiu privind inteligenta emotionala si rezultatele scolare la elevii din Scoala Generala Varadi Jozsef................37
3.1. Legatura dintre inteligenta emotionala si dezvoltarea comunicarii....................37
3.2. Importanta comunicarii in familie privind dezvoltarea inteligentei emotionale..............40
3.3. Empatia in relatia elev - profesor...............43
3.4. Metodologia cercetarii.............46
3.5. Rezultatele carcetarii.............59

Concluzii si propuneri...............67

Bibliografie.........................72

Anexe...............75

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu privind influenta inteligentei emotionale si rezultatele scolare la elevii de scoala generala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • Cum pot primi lucrarea, este vreo posibilitate, daca detineti informatie, va rog sa-mi scrieti mai jos...mersi...

    Diana | 2011-04-12 16:12:00
  • Cuprinsul este sofisticat, partea practica este descrisa foarte succint, nustiu cum e lucrarea, si plus compartimentul influentarea(1.3.1) nu este scrisa corect, nu inteleg actual nu se solicita toate astea...important e o structura buna si o lucrare calitativa.

    Destin | 2011-04-10 20:37:00
  • pt. "Destin": Nu inteleg ce ai vrut sa spui: partea practica nu e destul de mare? Si de ce partea cu influentarea nu e scrisa corect? In concluzie, e o licenta buna sau nu?

    Gina | 2011-05-26 22:00:00
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.