Studiu privind influenta retelei sociale TikTok asupra relatiilor interpersonale la elevii de liceu

Trimisa la data: 2022-07-11
Materia: Comunicare
Pagini: 54
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: vanesamaria
Aceasta lucrare de licenta poate fi utila si pentru Psihologie, Marketing sau Relatii Publice.

Introducere.......................................................................................................................2
CAPITOLUL I. Influenta TikTok-ului asupra relatiilor interpersonale la elevi..............5
1.1. Despre TikTok si drumul sau spre popularitate....................................................5
1.1.1. Efectele pozitive si negative a utilizarii aplicatiei de catre elevi..........................7
1.2. Alfabetizarea publicitara a tinerilor prin intermediul TikTok-ului.......................9
1.3. Cum a ajuns utilizarea TikTok-ul sa influenteze comportamentul
tinerilor................................................................................................................11
1.3.1. Cum se reflecta schimbarea comportamentala in relatiile interpersonale...........13
1.3.2. Ce se poate face in vederea imbunatatirii relatiilor interpersonale....................15
1.4. Socializarea si comunicarea interpersonala pe TikTok.......................................16
1.5. Efectele TikTok-ului asupra comunicarii adolecentilor......................................17
1.6. TikTok in comparatie cu alte aplicatii de socializare..........................................19
1.7. Concluzii CAPITOLUL I....................................................................................21
CAPITOLUL II. Metodologia de cercetare...................................................................22
2.1. Ipoteza si obiectivele certarii..............................................................................22
2.2. Prezentarea instrumentelor si a esantionului......................................................23
2.3. Prezentarea rezultatelor......................................................................................27
2.4.1. Rezultatele chestionarului..................................................................................27
2.4.2. Rezultatele interviului.......................................................................................38
2.5. Concluzii CAPITOLUL II.................................................................................45
CAPITOLUL III. Concluzii generale.............................................................................47 Bibliografie.....................................................................................................................48 Anexe.............................................................................................................................50

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu privind influenta retelei sociale TikTok asupra relatiilor interpersonale la elevii de liceu

Introducere
Relatiile interpersonale joaca un rol foarte important in dezvoltarea noastra psihica. Cu ajutorul prietenilor, dar si prin buna relatie pe care avem cu membrii familiei, extragem din experientele lor perceptii si sfaturi care ne pot ajuta in dezvoltarea noastra ca oameni. Trebuie sa avem de asemenea si grija atunci cand alegem oamenii langa care dorim sa petrecem timpul, pentru ca acestia o sa devina intr-o oarecare masura un exemplu de "asa da" sau "asa nu" pentru noi.

Inca de la o varsta frageda simtim nevoia sa interactionam si sa formam relatii cu persoanele din jurul nostru. In perioada liceului, mediul in care un adolescent acumuleaza experienta in domeniul relationarii cu ceilalti adolescenti, comportamentul sau poate sa fie influentat de mai multi factori, cum ar fi: comportamentul profesorilor si al colegilor asupra lui, interactiunea pe retelele de socializare, dar si interesul pe care parintii il au fata de propriul copil. Problema apare atunci cand acest tip de comportament, a prins deja "forma" si nu mai poate sa fie remodelat.

Societatea este intr-o continua schimbare, in timp ce tehnologia si ramurile internetului se extind exponential, atentia asupra relatiilor interpersonale in randul elevilor de liceu precum si atentia asupra modul in care acestea influenteaza negativ sau pozitiv(dupa caz) comportamentul lor, ar trebui sa creasca.

..............................................................................

CAPITOLUL I. Influenta TikTok-ului asupra relatiilor interpersonale la elevi

1.1. Despre TikTok si drumul sau spre popularitate

Potrivit mai multor surse, aceasta aplicatie a pornit din China, unde exista o alta versiune a aplicatiei numita "Douyin". "TikTok si Douyin au fost create de aceeasi companie si anume "ByteDance", astfel sunt doua aplicatii cu un sistem independent si baza de date. In functie de de magazinul de aplicatii pe care il detii pe smartphone, ai acces doar la o versiune a aplicatiei: Douyin (disponibil pe magazinul de aplicatii in China) si TikTok (disponibil pe magazinul de aplicatii in celelalte continente)."

Aceasta aplicatie permite utilizatorilor sa creeze videoclipuri scurte de cateva secunde sau de cateva minute ca mai apoi sa le distribuie.

Aplicatia poate sa fie accesata si de pe browser-ele de cautare ca: Google, Opera, Mozila, etc. Nu are impusa o limita de varsta pe care trebuie sa o ai ca sa o poti instala sau accesa, iar eu cred ca prin simplul fapt ca este atat de usor de accesat este unul dintre principalele motivele pentru care este atat de populara. Aplicatia este foarte usor de folosit, nu ai nevoie neaparat de un cont, iar prima pagina care se deschide, denumita si " For You", este locul unde iti apar acele scurte filmulete in functie de algoritmul aplicatiei. Acesta este locul unde utilizatorii isi pierd majoritatea timpului.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu privind influenta retelei sociale TikTok asupra relatiilor interpersonale la elevii de liceu". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.