Studiu privind modelele animale de depresie

Trimisa la data: 2009-07-30
Materia: Medicina
Pagini: 88
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ana_I
Lucrare de licenta despre Studiu privind modelele animale de depresie
Factorii genetici sunt importanti atat in depresiile unipolare cat si in cele bipolare. Rata morbiditatii depresiei este putin mai mare la rudele de gradul I (parinti, frati, si copii) ale pacientilor cu boli depresive, decat in randul populatiei normale. Rata generala de concordanta pentru gemenii monozigoti cu depresie bipolara poate ajunge la 80 %; rata pentru gemenii dizigoti este de aproximativ 10 % (aceeasi ca si pentru frati).

Unii pacienti cu depresie unipolara sau bipolara, prezinta o disfunctie in cortexul prefrontal ventral, la nivelul regiunii geniculate a corpului calos. In timpul fazei depresive a bolii bipolare activitatea este scazuta, in timp ce in faza maniacala ea este crescuta. Cele doua imagini reprezinta descresterea metabolismului, la pacientii cu depresie, relativ la situatia control. Ambele faze ale bolii sunt localizate in regiunea agranulara a girusului cinguli ventral anterior, pana la nivelul corpului calos.

Seymour Kety, Paul Wender si David Rosenthal au extins studiile lor referitoare la tipurile de schizofrenie la familii cu copii adoptati pentru a include tulburarile maniaco-depresive. Ei au descoperit ca numarul tulburarilor de dispozitie printre parintii biologici ai copiilor adoptati ce aveau boli depresive sau maniaco-depresive era mai mare decat in cazul parintilor adoptivi (si mai mare decat in cazul parintilor biologici si adoptivi ai copiilor adoptati sanatosi mental).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu privind modelele animale de depresie

Lucrare de licenta despre Studiu privind modelele animale de depresie
Cuprins

Capitolul 1. Prezentare generala asupra fenomenelor implicate in depresie si posibilitatile actuale de tratament .................................. 3
Definirea depresiei in cadrul maladiilor de stare .................................. 3
Semiologia depresiei .................................. 4
Clasificari ale depresiei .................................. 8
Teorii genetice si biochimice ale aparitiei depresiei .................................. 18
Tipuri de tratament pentru maladiile depressive .................................. 31
Modele animale ale depresiei .................................. 38

Capitolul 2. Scopul studiului. Caracteristici biofizice ale neuronilor din nucleul raphe dorsal in cazul unui model de depresie - soarecii 5-HTT knockout .................................. 53

Capitolul 3. Materiale si metode .................................. 56

Capitolul 4. Rezultate si discutii .................................. 58

Capitolul 5. Concluzii .................................. 80

Bibliografie .................................. 86

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu privind modelele animale de depresie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.