Studiu privind piata asigurarilor la nivel european

Trimisa la data: 2012-07-07
Materia: Economie
Pagini: 69
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: MihaiDumitru89
Lucrare de licenta despre Studiu privind piata asigurarilor la nivel european
In procesul formarii si utilizarii findului de asigurare se nasc anumite relatii economice intre participantii la asigurare. Astfel, in prima etapa, fluxuri banesti sub forma primelor de asigurare, ornesc de la persoanele fizice si juridice asigurate(care alcatuiesc comunitatea de risc) catre organizatia de asigurare. In etapa urmatoare, fluxuri banesti, sub forma indemnizatiilor de asigurare(despagubiri sau sume asigurate), pornesc de la fondul de asigurare, constituit la dispozitia organizatie de asigurare, catre persoanele fizice si juridice afectate de producerea fenomenului(evenimentului) asigurat.

Prin urmare, asigurarea exprima relatii de distribuire si redistribuire a valorii adaugate brute, relatii care apar in pricesul constituirii si utillizarii fondului de asigurare in vederea desfasurarii neintrerupte a activitatii economice, pastrarii integritatii bunurilor asigurate, protejarii persoanelor fizice, impotriva anumitor evenimente care le-ar putea afecta viata ori integritatea corporala, precum si onorarii obligatiilor de raspundere civila ce revin persoanelor fizice si juridice fata de terti. Fondul de asigurare se formeaza pe seama contributieie membrilor comunitatii de risc, iar utilizarea lui pentru acoperirea despagubirilor, respectiv a sumelor asigurate, cuvenite celor indreptatiti, se face in conformitate cu principiul mutualitatii.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu privind piata asigurarilor la nivel european

Lucrare de licenta despre Studiu privind piata asigurarilor la nivel european
Cuprins

Introducere...............................................3

Capitolul I.
1.1. Asigurarea sub aspect juridic....................................4
1.2. Asigurarea sub aspect economic...................................7
1.3. Elementele tehnice ale asigurarilor..................................9

Capitolul II.
2.1. Piata asigurarilor......................................13
2.2. Piata europeana a asigurarilor.................................17
2.3. Principalele piete din Europa.......................................25
2.4. Coordonate ale reglementarilor privind piata unica europeana a asigurarilor........................................34
2.5. Crearea unei piete unice a asigurarilor in Uniunea Europeana..........................................38
2.6. Riscul si asigurarea..............................41
2.7. Managementul in Asigurari...............................................43
2.8. Profilul agentului.................................................53

Capitolul III.
3.1. Introducere..............................................57
3.2. Modificarea actionariatului societatii S.C. Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A............................59
3.3. Investitii si instrainari.........................................61
3.4. Structura actionarilor.....................................62

Concluzii finale..........................................65

Bibliografie......................................................67

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu privind piata asigurarilor la nivel european". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.