Studiu privind problematica fiscalitatii si impactul acesteia asupra societatii

Trimisa la data: 2008-06-12
Materia: Economie
Pagini: 83
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexei_G
Lucrare de licenta despre Studiu privind problematica fiscalitatii si impactul acesteia asupra societatii
Cercetarile prin prisma psihologiei financiare au caracter complex, ele vizeaza mai intai, modul cum contribuie statul la formarea opiniei si vointei publice in materie financiara, continua cu atitudinea cetateanului fata de stat si institutiile publice si se incheie cu modul cum contribuabilul declara veniturile impozabile intr-o maniera mai mult sau mai putin onesta.

Mecanismele financiare si fiscale nu sunt numai creatii subiective ale guvernelor, ci reflecta structurile sociale ale tarilor in care se aplica. Sistemele fiscale si particularitatile structurii legislatiei constituie unul din factorii caracteristici ai diferentelor care apar in psihologia popoarelor, pentru ca pun in lumina o componenta prinipala a finantelor publice – impozitele.

Manifestarea rezistentei la impozite se poate produce in diferite stadii ale procesului de impozitare. Prin adoptarea unui demers regresiv, se poate spune ca rezistenta se exercita atat in stadiul de asezare cat si in cel de calculare, achitare si control al impozitului. O asemenea rezistenta este multipla, in sensul ca poate fi ocazionala sau obisnuita, oculta, discreta sau chiar provocatoare, spontana si anarhica, dar, de asemenea, organizata si institutionalizata .

Rezistenta la impozite poate lua doua forme si anume: individuala si colectiva. Rezistenta individuala poate utiliza mijloace legale, contribuabilul, persoana fizica sau juridica poate decide de a suprima sau de a reduce activitatile, sau consumurile foarte costisitoare, din punct de vedere fiscal. In fata majorarii fiscalitatii asupra carburantilor, alcoolului si tigarilor, rezistenta este in general verbala.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu privind problematica fiscalitatii si impactul acesteia asupra societatii

Lucrare de licenta despre Studiu privind problematica fiscalitatii si impactul acesteia asupra societatii
Capitolul 1 - Continutul economic si rolul fiscalitatii.............3
1.1 Continutul juridic si economic al fiscalitatii..................3
1.2 Rolul fiscalitatii in economiile moderne ( de piata)............7

Capitolul 2 - Nivelul fiscalitatii si implicatiile acestuia.........12
2.1 Forme de determinare si semnificatii ale nivelului fiscalitatii......12
2.2 Analiza nivelului fiscalitatii pe plan international si in Romania si implicatiile acestuia.........19
2.3 Nivelul optim al fiscalitatii (presiunii fiscale...............35

Capitolul 3 - Factorii de influenta asupra fiscalitatii............40
3.1 Evolutia fiscalitatii sub impactul politicilor economico-financiare promovate de autoritatile publice...............40
3.2 Corelatia dintre nivelul de dezvoltare economico-sociala (PIB) si nivelul fiscalitatii.................49
3.3 Alti factori de influenta asupra fiscalitatii............51

Capitolul 4 Fiscalitatea in Romania.....................55
4.1 Caracterizarea fiscalitatii in Romania in perioada de dupa 1990.......55
4.2 Impactul fiscalitatii la nivel microeconomic (S.C IassyFarm S.A).......60
4.3 Evolutii ale fiscalitatii si rolul acesteia in conditiile integrarii Romaniei......68

CONCLUZII SI PROPUNERI........76
BIBLIOGRAFIE..................80

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu privind problematica fiscalitatii si impactul acesteia asupra societatii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.