Studiu privind reforma administratiei publice in vederea integrarii europene

Trimisa la data: 2007-02-17 Materia: Administratie Publica Pagini: 65 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Nicoleta_B
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Studiu privind reforma administratiei publice in vederea integrarii europene
In statele din Europa Occidentala, capacitatea autoritatilor publice de a desfasura activitati externe este reglementata, mai mult sau mai putin detaliat, de acte normative interne, de nivel legislativ si regulamentar, care rezulta dintr-o indelungata practica administrativa.

Desi constitutiile nu consacra expres aceasta posibilitate, principiul autonomiei locale, de exemplu, inscris in legile fundamentale ale statelor, este in prezent interpretat de doctrina, dar si de autoritatile publice, ca incluzand in mod obligatoriu dimensiunea suprafrontaliera.

In Franta, legislatia reglementeaza expres aspecte ale activitatii externe a colectivitatilor locale. Primele reglementari de substanta dateaza din anul 1982 si privesc numai cooperarea regionala transfrontaliera, in vederea coordonarii unora dintre actiunile de interes local. in anul 1992, reglementarile sunt detaliate, ele referindu-se la toata cooperarea descentralizata, nu numai la aceea de nivel regional si nu numai cu caracter transfrontalier.

Autoritatile locale au dreptul sa incheie conventii de concertare si de colaborare, in limitele competentelor lor, rezerva facand respectarea angajamentelor internationale ale statului. Dispare necesitatea autorizatiei guvernamentale prealabile, conventiile transmitandu-se prefectului conform dreptului comun.

In Spania, normele referitoare la participarea colectivitatilor locale la activitati externe se gasesc in statutele acestora. Tribunalul Constitutional a recunoscut comunitarilor locale, cu titlu de cooperare transfrontaliera, posibilitatea de a incheia acorduri ci colectivitatile locale straine, daca exista un cadru juridic constituit dintr-un acord interguvernamental intre statele interesate.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Studiu privind reforma administratiei publice in vederea integrarii europene

Lucrare de licenta despre Studiu privind reforma administratiei publice in vederea integrarii europene
INTRODUCERE................3

CAPITOLUL I - Administratia publica - notiuni generale......6
1.1 Conceptul de administratie publica.......................6
1.2 Organe centrale si locale de administrare in Republica Moldova...9

CAPITOLUL II - Factorii ce o determina o administratie publica contemporana...........15
2.1 Raporturile dintre autoritatile administratiei publice in tarile Europei...............15
2.2 Relatiile dintre diferite niveluri de administrare in RM.....17
2.3 Revizuirea administratiei publice locale.....................21
2.4 Temeiuri juridice de implementare a normelor internationale de administratie publica in Republica Moldova........24

CAPITOLUL III - Reforma administratiei publice in contextul integrarii europene................28
3.1 Notiuni preliminare argumentative..........28
3.2 Managementul si coordonarea procesului de integrare europeana....31
3.3 Administratia publica.............36
3.3.1. Administratia publica centrala........36
3.3.2. Administratiile sectoriale............40
3.3.3. Administratia publica locala..........43
3.4 Functia publica............51
3.5 Dezvoltarea regionala......56
3.6 Concluzii..................60

INCHEIERE...............61
BIBLIOGRAFIE............63
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu privind reforma administratiei publice in vederea integrarii europene". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.