Studiu privind tehnica si arta fotografica

Trimisa la data: 2010-02-02
Materia: Arte
Pagini: 50
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dorina_P
Licenta despre Studiu privind tehnica si arta fotografica
In cadrul unei publicatii, fotografia reprezinta un punct de atractie. Cercetarile intreprinse de specialisti au demonstrat ca cititorii privesc in ziar, in primul rand ilustratiile, apoi citesc titlurile, celelalte texte. O explicatie poate fi si faptul ca fotografiile sunt dobezi evidente si incontestabile ale intamplarii evenimentelor infatisate.

Elementele evidentiate confera fotografiei de presa o forta imensa ce reuseste sa actioneze si sa modeleze sute de mii si chiar milioane de opinii. Pentru a putea folosi cu inteligenta intregul potential al fotografiei, trebuie sa fim familiarizati cu caracteristicile de baza ale acestui mijloc de expresie. Autenticitatea reprezinta o calitate unica a fotografiei in comparatie cu celelalte forme de reprezentare vizuala. Aparatul foto trebuie sa fi fost "martor ocular" la fotografierea unui subiect sau a unui eveniment. O singura fotografie din razboi este mai convingatoare decat pagini scrise despre tragedia razboaielor.

Desi se afirma ca "aparatul nu minte", se stie ca fotografiile pot induce in eroare datorita modului in care fotoreporterul foloseste aparatul pentru a spune un neadevar sau nepriceperii de a surprinde realitatea. Un exemplu de fotografie care poate induce in eroare este cel al parlamentarului surprins cu gura stramba in timp ce tine un discurs sau cu ochii inchisi din cauza sensibilitatii la lumina blitului.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu privind tehnica si arta fotografica

Licenta despre Studiu privind tehnica si arta fotografica
Cuprins

Capitolul 1. Fotografia - Limbaj pictural. Domeniul fotografiei si caracteristicile ei .................... 5

Capitolul 2. Aparatul fotografic. Caracteristici ....................9
2.1. Obiectivul fotografic .................... 10
2.2. Obturatorul .................... 15

Capitolul 3. Materiale fotografice. Formarea imaginii fotografice .................... 17

Capitolul 4. Tehnica fotografierii. Punctul de statie si rolul lui in plastica imaginii .................... 23

Capitolul 5. Lumina in fotografiere. Proprietatile si functiile luminii .................... 27

Capitolul 6. Genuri de fotografii .................... 32

Capitolul 7. Estetica imaginii fotografice .................... 39
1. Organizarea in plan a imaginii .................... 39
2. Organizarea in adancime a imaginii .................... 41
3. Perspectiva .................... 41
4. Relieful (plastica imaginii) .................... 42
5. Linii, suprafete, volume .................... 42

Bibliografie .................... 47

Anexe .................... 48

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu privind tehnica si arta fotografica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.