Studiul evaluarilor psihometrice in bruxism

Trimisa la data: 2009-05-03
Materia: Medicina
Pagini: 105
Comentarii: 1 (citeste)
Autor: Irina_I
Lucrare de licenta despre Studiul evaluarilor psihometrice in bruxism
In oricare din aceste ipostaze, se adauga incompetenta labiala prin hipotonie si modificarea ariei de actiune si efectele succiunii intre care presiunea negativa si presiunea laterala a buccinatorilor care franeaza cresterea pe transversala. Sugerea altor degete poate avea efecte similare daca actioneaza asemanator. De obicei, interpozitia este paramediana si atunci efectele sunt asimetrice.

Frecventa mare a interpozitiilor heterotrope si in special a sugerii policelui este explicata prin faptul ca dupa nastere regiunea cea mai dezvoltata senzorial si motor este cea a cavitatii bucale, astfel ca in primele 5-6 luni de viata copilul exploreaza mediul inconjurator cu gura (dupa Bulgarelli, citat de Boboc-1979). Chiar numai atingerea buzelor declanseaza reflexul de sugere astfel ca atunci cand ii este foame, copilul va suge degetul. Senzatia de confort este transferata la suptul degetului, mai ales inainte sa adoarma sau in somn.

Pe baza acestor observatii, s-au formulat teoria alimentara, in care degetul este inlocuitorul biberonului si teoria reflexa in care se considera ca suptul degetului este un reflex conditionat, transformat pe parcurs in obicei vicios. De asemenea, au fost formulate si teoriile psihologice care explica multe din cazurile celor care-si sug degetul, mai ales cand acest obicei persista sau se reinstaleaza dupa varsta de 3-5 ani.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiul evaluarilor psihometrice in bruxism

Lucrare de licenta despre Studiul evaluarilor psihometrice in bruxism
Cuprins

1. Introducere..............................3

2. Functii, disfunctii, parafunctii orale...................5

3. Bruxismul - etiopatogenie...............43

4. Rolul factorilor psihologici in bruxism.................62

5. Evaluarea psihometrica in bruxism.......................75

6. Concluzii..............................90

7. Anexa 1................................91

8. Anexa 2................................94

9. Anexa 3................................96

10. Bibliografie..........................113

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiul evaluarilor psihometrice in bruxism". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • ma intereseaza si pe mine la cand si la ce universitate a fost prezentata aceasta lucrare. multumesc.

    mihut | 2012-03-21 21:14:05
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.