Studiul operatiilor concurente asupra unor baze de date

Trimisa la data: 2010-07-06
Materia: Informatica
Pagini: 91
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Horia_Gi
Lucrare de licenta despre Studiul operatiilor concurente asupra unor baze de date
Am constatat ca tranzactiile arbitrare, cand sunt executate concurent pot da nastere la livelock, deadlock si comportari neserializabile. Pentru a elimina aceste probleme avem doua unelte. Prima este programatorul, o portiune a sistemului bazei de date care arbitreaza cererile care produc conflict. Am vazut, de exemplu cum un programator de tipul "primul venit - primul servit" poate elimina livelock-urile. Un programator poate de asemenea trata deadlock-urile si neserializabilitatea prin restartarea uneia sau a mai multor tranzactii, nerealizand nici o actiune de-a lor pana in acel moment. Vom considera restartarea unei tranzactii in Sectiunea 6.

O alta posibilitate de a trata deadlock-urile si neserializabilitatea este de a folosi unul sau mai multe protocoale pe care toate tranzactiile trebuie sa le respecte. Un protocol, in cel mai general sens, este pur si simplu o restrictie asupra secventelor de pasi pe care o tranzactie le poate face. De exemplu, strategia de evitare a deadlock-urilor prin cererea blocajelor asupra item-urilor intr-o anumita ordine fixata este un protocol. Cea mai mare parte din ceea ce urmeaza in acest capitol priveste dezvoltarea protocoalelor care garanteaza serializabilitatea.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiul operatiilor concurente asupra unor baze de date

Cuprins

Introducere............3

1.Concepte de baza...........5

2.Un model simplu de tranzactii..........13

3.Un model cu blocaje la citire si scriere........22

4.Un model "doar-citire, doar-scriere".........28

5.Concurenta pentru structurile ierarhice de item-uri........37

6.Protectia impotriva distrugerilor........45

Concluzii.........90

Bibliografie........91

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiul operatiilor concurente asupra unor baze de date". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.