Studiul privind procesul de dezoxidare si aliere

Trimisa la data: 2010-06-22 Materia: Inginerie Pagini: 75 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: remusf
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Studiul privind procesul de dezoxidare si aliere
In conditiile dezvoltarii continue si multilaterale a industriei, cu precadere a industriei constructiilor de masini, cresterea si diversificarea productiei de otel devine o necesitate obiectiva.

Se solicita din ce in ce mai mult otelurile de inalta puritate, avand caracteristici fizico-chimice si mecanice inalte, cu utilizari deosebite in productia de masini unelte si agregate, utilaje tehnologice pentru diverse industrii, scule si dispozitive, in industria aeronautica si tehnica spatiala, in tehnica nucleara, in transporturi, precum si in alte domenii de activitate.

In acest context, perfectionarea tehnologiilor actuale de elaborare a otelului si mai ales gasirea de noi tehnologii de elaborare si de turnare, care sa asigure obtinerea de oteluri de inalta puritate, constituie obiective majore ale industriei noastre siderurgice.

Unul din procesele metalurgice deosebit de importante in realizarea de oteluri de inalta puritate este procesul de dezoxidare, avand drept scop indepartarea oxigenului dizolvat in baia metalica. Solubilitatea oxigenului in otelul lichid se micsoreaza odata cu scaderea temperaturii, cand surplusul de oxigen se separa din solutie sub forma unor produsi oxidici, care pot forma pelicule si granule de faze oxidice, dupa solidificarea otelului, la marginea grauntilor cristalini.

Aceste faze, in care se gasesc oxizi si sulfuri de fier pot forma eutectice, ce determina fragilitatea la rosu a otelului. Din aceasta cauza, otelul incomplet dezoxidat nu se poate deforma plastic, ceea ce face ca otelul sa nu poata avea practic utilizari.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Studiul privind procesul de dezoxidare si aliere

Lucrare de licenta despre Studiul privind procesul de dezoxidare si aliere
Cuprins

Introducere................................3

Capitolul I Studiul privind procesul de dezoxidare si aliere a
otelului elaborat in cuptoarele electrice cu arc......................3
1.1.Dezoxidarea otelurilor. Bazele teoretice ale dezoxidarii otelului prin precipitare...........................4
1.2.Termodinamica proceselor de dezoxidare prin precipitare...........7
1.3.Realizarea procesului de dezoxidare.Generalitati..................6
1.4.Studiul termodinamic al comportarii dezoxidantilor la dezoxidarea prin precipitare..........................7

Capitolul II Analiza tehnologiei de elaborare a otelului in cuptoare electrice cu arc tip ebt (oe2 – sc arcelor mittal steel s.a. – Hunedoara..............................34
2.1.Generalitati.......................34
2.2.Procesul tehnologic de elaborare a otelului intr-un cuptor electric de tip ebt.............................35

Capitolul IIIRezultate obtinute in urma experimentarilor industriale efectuate la oe2.................................47
3.2.Determinarea posibilitatilor de crestere a gradului de dezoxidare a otelului..............................54

Capitolul IV Masuri nts - psi la elaborarea si turnarea
continua a otelului...................69

Bibliografie..........................76
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiul privind procesul de dezoxidare si aliere". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.