Succes si insucces scolar la elevii de etnie rroma

Trimisa la data: 2010-06-24
Materia: Psihologie
Pagini: 221
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Lucian_G
Lucrare de licenta despre Succes si insucces scolar la elevii de etnie rroma
In 1839, in Moldova se acorda libertatea contra pretului de vanzare. In 1840, in Tara Romaneasca se reglementeaza situatia tiganilor manastiresti pentru a nu se face abuzuri asupra lor. In 1844, se interzice desfacerea casatoriei dintre tigani si romani. Tot in acelasi an, in moldova se elibereaza tiganii statului si cei ai mitropoliei, episcopiei si manastirilor, fapt care se petrece in Tara Romaneasca in 1847.
In Programul revolutiei de la 1848, punctul 14 prevedea dezrobirea tiganilor; guvernul provizoriu chiar da un decret in acest sens, dar nu toti proprietarii il aplica.

La 10/22 decembrie 1855, in Moldova, se da "Legiuirea pentru desfiintarea sclaviei, regularea despagubirilor si trecerea emancipatilor la dare" prin care proprietarii primeau despagubiri in valoare de 8 galbeni de persoana sau 4 galbeni pentru laiesi, dar unii boieri i-au eliberat gratuit. La 8/20 februarie 1856, domnul Barbu Stirbei emite "Legiuirea pentru emanciparea tuturor tiganilor din Principatul Tarii Romanesti, proprietarii primind aici despagubiri mai mari, de 10 galbeni de persoana, platiti esalonat, iar tiganii sunt pusi la dari catre stat.
Unii au fost sedentarizati, altii au refuzat, mai ales in Tara Romaneasca, totusi darile trebuiau sa le plateasca.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Succes si insucces scolar la elevii de etnie rroma

Cuprins

Argument.........................................3

Capitolul I. Concepte eesentiale ale culturii rromani.........................................5

Capitolul II. Problematica educatiei copiilor rromi.........................................29

Capitolul III. Succesul si insuccesul scolar.........................................68

Capitolul IV. Unele modalitati de prevenire si inlaturare a insuccesului scolar in cazul elevilor de etnie rroma.........................................127

Concluzii.........................................209

Propuneri si sugestii.........................................210

Bibliografie.........................................218

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Succes si insucces scolar la elevii de etnie rroma". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.