Supervizarea - Metoda apreciativa in asistenta sociala

Trimisa la data: 2009-10-01 Materia: Psihologie Pagini: 70 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: blidar
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Supervizarea - Metoda apreciativa in asistenta sociala
Diversele abordari ale supervizarii sunt influentate de numeroasele
traditii, cu referire la nevoile prezente in practica de zi cu zi. In supervizarea din domeniul social, trebuie sa tinem cont de urmatoarele: scolile de asistenti sociali initiate in anii 90 au dat numerosi profesionisti.

Pe la mijlocul anilor 90, au aparut primii asistenti sociali cu o formare si o experienta corespunzatoare pentru a fi capabili sa ofere supervizare. In 1996, Uniunea Profesionistilor din Domeniul Social a creat criteriile si metodologia pentru acreditarea supervizorilor in asistenta sociala. Aceste criterii, desi au fost modificate , fuctioneaza si in zilele noastre.

Munca asistentului social se desfasoara mai mult in structuri si institutii fara traditie, noi. O parte a sistemului institutional s-a modificat din punc de vedere structural, iar munca din cadrul acestei institutii ar trebui sa urmeze si sa reflecte aceste schimbari.

Legea sociala, aparuta in 1993, a reglementat institutiile infiintate pâna in acel moment. Legea privind protectia copilului din 1997 a creat un sistem institutional si a prescris o practica ce nu are o traditie si un trecut in tara noastra. Astfel putem explica partial faptul ca, in urma aparitiei acestei legi, nu s-a reusit sa se construiasca si sa se finalizeze sistemul institutional si practicile in domeniu.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Supervizarea - Metoda apreciativa in asistenta sociala

Lucrare de licenta despre Supervizarea - Metoda apreciativa in asistenta sociala
Motivarea alegerii temei...........pag 1

Capitolul I
1. Supervizarea ca sprijin pentru profesionisti.............pag 3
2. Supervizorul- asteptari si realitati.....................pag 17
3. Strategii de negociere in procesul de supervizare........pag 20
4. Evaluarea si supervizarea................................pag 27

Capitolul II
1. Supervizarea- metoda apreciativa.........................pag 34
2. Experimentarea supervizarii apreciative- studiu de caz..........pag39
3. Supervizarea de grup apreciativa.........................pag 47


Concluzii.................pag 49
Note......................pag 54
Bibliografie..............pag 56
Anexe.....................pag 58
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Supervizarea - Metoda apreciativa in asistenta sociala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.