Supozitii morale ale radicalismului politic

Trimisa la data: 2014-05-31
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 102
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: floriniorga37

Numit si secol al ,, iluziei totalitare" sau secol al ,,extremelor" (Hobsbawm), secolul 20 a fost terenul de manifestare a unor fenomene sociale si politice unice in istoria omenirii prin amploarea si nocivitatea efectelor generate atat in plan individual cat mai ales colectiv. Daca inainte de primul razboi mondial, raul politic si social s-a manifestat la scara regionala, locala, dupa 1914 are loc un sir lung de matamorfoze politico-sociale exprimate in dezvoltarea unor regimuri politice consacrate prin denumirea de regimuri politice totalitare, care permit difuziunea universala a raului politic.

Filosofii si politologii care au analizat totalitarismul ca fenomen social si politic au constatat ca teoriile si practicile caracteristice fenomenului totalitar au avut si un solid fundament cultural, ceea ce a contrazis perceptiile, simpliste totusi, care au vazut in totalitarism doar o explozie irationala si necontrolata de fanatism, violenta exacerbata si intoleranta agresiva. De aceea, credem ca refacerea a ceea ce s-ar putea numi anatomia totalitarismului necesita un demers pluri si interdisciplinar, de ordin istoric,sociologic,economic,politologic,juridic si filosofic menit sa evidentieze nu doar modul de aparitie si dezvoltare a fenomenului, aspectele esentiale ale fenomenului, consecintele asupra conditiei umane in cele din urma, ci si acel cadru de conditii care a facut cu putinta din punct de vedere cultural si intelectual totalitarismul.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Supozitii morale ale radicalismului politic

Lucrare de licenta despre Supozitii morale ale radicalismului politic
Cuprins

Introducere.........3

Modernitate si radicalism...............6

Supozitii morale ale radicalismului de stanga......17

Supozitii morale ale radicalismului de dreapta.......48

Radicalism si totalitarism......72

Bibliografie..............88

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Supozitii morale ale radicalismului politic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.