Sursa de tensiune in comutatie

Trimisa la data: 2014-06-11
Materia: Electrotehnica
Pagini: 44
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: myg
Lucrare de licenta despre Sursa de tensiune in comutatie
La cresterea tensiunii de intrare, curentul prin rezistenta R creste, elementul regulator paralel isi micsoreaza rezistenta preluand cresterea de curent si pastrand constante tensiunea si curentul prin sarcina. La scaderea tensiunii din intrare curentul prin rezistenta R scade, elementul regulator paralel isi mareste rezistenta preluand scaderea de curent, pastrand tensiunea continua pe sarcina constanta.

In cazul in care se modifica rezistenta de sarcina, in conditiile unei tensiuni constante la intrare curentul prin rezistenta serie R fiind constant, rezistenta elementului regulator se modifica in sens invers, cu variatia rezistentei de sarcina, preluand variatiile de curent din rezistenta de sarcina, pastrand tensiunea pe sarcina constanta.
Rezistenta serie R ,numita si rezistenta de balast, contribuie la realizarea stabilizarii, preluand variatiile tensiunii de intrare, in acelasi timp avand si un rol de protectie pentru elementul regulator paralel.In figura 1.2 este prezentata schema de principiu a unui stabilizator serie. Elementul regulator serie este figurat printr-o rezistenta variabila, el fiind plasat in serie cu rezistenta de sarcina.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Sursa de tensiune in comutatie

Cuprins

Capitolul I. Surse de tensiune continua in regim liniar..........................4
1.1.Generalitati.........................4
1.2.Stabilizatoare de tensiune paralel.........................6
1.3.Stabilizatoare de tensiune serie.............................10
1.4. Stabilizatoare de tensiune integrate...........................12

Caapitolul II. Surse de tensiune continua in regim de comutatie..................................16
2.1. Convertorul cu transfer direct de energie -BUCK-..................17
2.2.Convertorul cu transfer indirect de energie -BUCK-BOOST-.......................20
2.3. Metode si circuite de comanda pentru surse de tensiune in comutatie....................................23
2.4. Protectia surselor de tensiune in comutatie......................24

Capitolul III. Analiza comparativa intre stabilizatoarele de tensiune liniare si cele in comutatie.................................28

Capitolul IV. Convertorul C.C.-C.C. cu transfer direct de energie...................................31
4.1.Introducere......................................31
4.2.Convertorul C.C.-C.C. -principiu de baza..................33
4.3.Convertorul STEP-DOWN(BUCK)............................35

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sursa de tensiune in comutatie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.