Surse si tipuri de degradare a solurilor. Lunca Argesului

Trimisa la data: 2010-12-15 Materia: Geografie Pagini: 54 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: gio_rez
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Surse si tipuri de degradare a solurilor. Lunca Argesului
In general, se considera ca rolul rocii in procesul de pedogeneza este mai slab comparativ cu cel al climei si vegetatiei. Numai in situatii particulare roca poate imprima o anumita directie evolutiva. Totusi, influenta se manifesta, chiar daca mai slab, in special prin proprietatile fizice si chimice. In acest sens, intemeietorul pedologiei moderne Dokuceaev V.V. a enuntat un principiu care sustine ca pe roci diferite in aceleasi conditii de clima si vegetatie se formeaza acelasi tip de sol si pe aceasi roca in conditii de vegetatie si clima diferite se formeaza soluri diferite. Roca reprezinta materia de baza a solificarii din care provine partea minerala a solului care detine aproximativ 80-90% din masa acestuia.

Sectorului de campie ii sunt caracteristice formatiunile de suprafata apartinand cuaternarului aproape in exclusivitate. Sunt dominante depozitele loessoide, exceptie facand sectorul cu terase din campia Vlasiei, pe partea stanga a Argesului si campia Mostistei, incepand de la confluenta cu Dambovita unde apare si devine dominant loessul.Zona studiata se situeaza in Campia Mostistei care reprezinta partea sud-vestica a Baraganului. Aceasta campie constituie o subunitate mai putin stepica decat celelalte compartimente ale Campiei Baraganului, inregistrand o frecventa mai mare a padurilor si o utilizare agricola mai diversificata, iar crovurile sunt mai numeroase si fragmentarea reliefului mai puternica. Toate acestea fac din Campia Mostistei o unitate geografica de trecere spre Campia Burnasului si Campia Vlasiei.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Surse si tipuri de degradare a solurilor. Lunca Argesului

Surse si tipuri de degradare a solurilor. Lunca Argesului
Cuprins

Capitolul I Introducere............3
1. Pozitia geografica................................
Capitolul II factorii de solidificare............3
1. Litologia.............3
2. Relieful...............4
3. Clima.............5
4. Fauna si vegetatia.............14
5. Timpul..............17
6. Apa freatica si stagnanta...............17
7. Activitate antropica...............18

Capitolul III Sistematica si raspandirea solurilor in arealul studiat...............19
1. Clasa protisoluri (soluri neevoluate)...........19
2. Clasa cernisoluri (molisoluri)..............23
3. Clasa luvisoluri (argiluvisoluri)................25
4. Clasa hidrisoluri (soluri hidromorfe)..............27
5. Clasa salsodisoluri (soluri halomorfe)..............32

Capitolul IV Degradarea solurilor.............32
1. Degradarea fizica..............37
2. Degradarea chimica................44
3. Degradarea biologica...............50
4. Degradarea complexa..............51
5. Degradarea terenurilor prin distrugerea solului.............53

Capitolul V Concluzii...........56

Bibliografie...............57
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Surse si tipuri de degradare a solurilor. Lunca Argesului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.