Sursele financiare de acoperire a mijloacelor economice in cadrul unei societati comerciale

Trimisa la data: 2009-06-02
Materia: Economie
Pagini: 92
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Rafael_P
Lucrare de licenta despre Sursele financiare de acoperire a mijloacelor economice in cadrul unei societati comerciale
In scopul cunoasterii fenomenelor, a desprinderii legaturilor cauzale, apare necesara analiza ca metoda de cercetare bazata pe descompunerea unui intreg, unui fenomen in partile sale componente precum si stabilirea factorilor care-i determina. Analiza este un instrument indispensabil al cunoasterii deoarece cu ajutorul ei se cerceteaza lucrurile si fenomenele, legaturile de cauzalitate, factorii care ii cauzeaza, se descopera legile formarii si desfasurarii lor si pe baza lor se stabilesc decizii privind activitatea viitoare.

Analiza economica cerceteaza activitatile sau fenomenele din punct de vedere economic, esentialul constituind sesizarea relatiilor structurale si functionale, precum si a relatiilor cauza-efect. In activitatea curenta se foloseste frecvent termenul de "situatie financiara", cu referiri la un anumit subiect care realizeaza operatiuni economice. Nu sunt rare cazurile cand se utilizeaza formulari de genul "are o situatie financiara buna, extraordinara" sau dimpotriva "este intr-o criza financiara" sau alte aprecieri asemanatoare.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Sursele financiare de acoperire a mijloacelor economice in cadrul unei societati comerciale

Cuprins

Capitolul I. Prezentare generala..................................3
1.1. Scurt istoric.............................................3
1.2. Modul de constituire si obiectul de activitate.............................................4
1.3. Structura organiatorica si functionala...........................6
1.4. Particularitati ale procesului tehnologic si gama de produse......................................8
1.5. Diagnostic global pe baza principalilor indicatori economico-financiari................................................10

Capitolul II. Analiza mijloacelor economice din patrimoniul firmei..............................................14
2.1. Analiza activelor imobilizate...................................18
2.2. Analiza activelor circulante..................................20
2.4. Analiza patrimoniului net..................................29

CAPITOLUL III. Analiza surselor financiare de acoperire a mijloacelor economice............................................31
3.1. Analiza capitalurilor........................................32
3.1. Analiza prvizioanelor........................................40
3.3. Analiza fondului de rulment....................................47
3.4. Analiza corelatiei dintre sursele financiare din pasivul bilantului si elementele patrimoniale di activul bilantului........................................47

Capitolul IV. Analiza echilibrului financiar.......................49
4.1. Analiza echilibrului financiar pe baza bilantului patrimonial........................................49
4.2. Analiza echilibrului financiar pe baza bilantului functional.......................................74

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Sursele financiare de acoperire a mijloacelor economice in cadrul unei societati comerciale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.