Tainuirea si favorizarea infractorului din perspectiva teoretica si practica

Trimisa la data: 2010-09-04
Materia: Drept
Pagini: 57
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gina_Ro
Lucrare de licenta despre Tainuirea si favorizarea infractorului din perspectiva teoretica si practica
In materia infractiunilor contra patrimoniului , Contitutia Romaniei , prevede in continutul sau si norme cu carcter de principii constitutionale referitoare la proprietate . Codul penal , fara a contine o definitie a notiunii de " avut public " explica in art. 145 , inclus in titlul consacrat stabilirii intelesului unor termeni sau expresii din legea penala , termenul " public " . Potrivit textului prin acest termen se intelege tot ce priveste autoritatile publice , institutiile publice , institutiile sau alte persoane juridice de interes public , administrarea , folosirea sau erxploatarea bunurilor proprietate publica , serviciile de interes public , precum si bunurilor de orice fel care , potrivit legii , sunt de interes public .
Constitutia Romania prin art. 135 alin. 2 , imparte proprietatea in doua categorii : publica si privata . In principiu , orice bun , mobil sau imobil , poate forma obiect al dreptului de proprietate publica . In acelasi articol alin. 4 sunt enumerate bunurile care nu pot exista decat in proprietatea publica : bogatiile de orice natura ale subsolului ; caile de comunicatie ; spatiul aerian ; apele cu potential energetic ; plajele ; marea teritoriala ; resirsele naturale ale zonei economice si ale platoului continental .

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tainuirea si favorizarea infractorului din perspectiva teoretica si practica

Lucrare de licenta despre Tainuirea si favorizarea infractorului din perspectiva teoretica si practica
Cuprins

Capitolul I - Consideratii generale privind infractiunile contra patrimoniului si infptuirii justitiei........4
Sectiunea I - Consideratii generale si referinte istorice..........4
Sectiunea II - Cadrul juridic general instituit prin Constitutia din 1991............11
Sectiunea III - Elemente de drept comparat...........13

Capitolul II - Aspecte comune si diferentieri in raport cu celelalte infractiuni...........20
Sectiunea I - Trasaturi comune ale infractiunilor contra........20
Sectiunea II - Trasaturi comune ale infractiunilor contra.......30

Capitolul III - Tainuirea............34

Capitolul IV Concluzii si aspecte din practica judecatoreasca.........46

Bibliografia.............57

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tainuirea si favorizarea infractorului din perspectiva teoretica si practica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.