Talharia si ocrotirea dreptului prin mijloace penale

Trimisa la data: 2009-05-29
Materia: Drept
Pagini: 74
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Vlad_T
Lucrare de licenta despre Talharia si ocrotirea dreptului prin mijloace penale
Dupa instaurarea regimului de dictatura al regelui Carol al- II -lea, in 1938, regim care a deschis epoca regimurilor totalitare in Romania, epoca incheiata la 22 decembrie 1989, dreptul penal a fost folosit in scopurile politice ale acestor regimuri.(5)In acest context a fost adoptat Decr. Nr.192/1950, in continutul caruia s-a definit notiunea de "obstesc" si implicit si aceea de "avut obstesc".Prin acest act a fost introdus in Titlul XIV al Codului Penal din 1936 un nou capitol "Unele infractiuni contra avutului obstesc".Actul normativ a marcat momentul in care apare prima oara o orotire discriminatorie a patrimoniului dupa cum acesta era considerat "particular" sau "obstesc".

Modificarile aduse Codului penal prin legi speciale, dupa 23 august 1944, pentru adaptarea la noul sistem comunist au umarit ideologizarea acestuia, trasformarea lui in instrument al politicii de reprimare a persoanelor periculoase pentru regimul comunist.Pe acest fond politic nepotrivit pentru o stiinta penala integra, la 1ianuarie1969 intra in vigoare un nou Cod penal al Romaniei.Autorii acestui Cod penal, n-au facut decat sa consacre mai departe aceasta conceptie de orotire diferentiata a patrimoniului. De aceea, in Titlul III al acestui Cod penal au fost prevazute "Infractiunile contra avutului particular" iar in TitlulIV "Infractiunile contra avutului obstesc".

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Talharia si ocrotirea dreptului prin mijloace penale

Cuprins

Capitolul I. Dreptul de proprietate..............................3
Consacrare constitutionala..................................3
Necesitatea ocrotirii dreptului prin mijloace penale.................4
Reglementari in materie in legislatia penala autohtona.Retrospectiva..........................................5

Capitolul II. Infractiuni contra patrimoniului. Aspecte generale si comune....................................................8

Capitolul III. Talharia.Analiza..................................12
Concepte si caracterizari...................................13
Obiectul juridic si obiectul material.............................15
Subiectul activ si subiectul pasiv.............................18
Forma. Modalitati. Sanctiuni.................................36

Capitolul IV. Alte dimensiuni................................59
Aspecte procesuale.....................................59
Aspecte criminologice.....................................61
Aspcte criminalistice.........................................62

In loc de incheiere........................................64

Bibliografie...........................................65

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Talharia si ocrotirea dreptului prin mijloace penale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.