Taxele si impozitele datorate statului

Trimisa la data: 2010-10-10 Materia: Administratie Publica Pagini: 83 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Andrei_F
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Taxele si impozitele datorate statului
Instrumentele impunerii: scopul final al activitatii de impunere este perceperea impozitelor si taxelor. Pentru acestea ele sunt consemnate in documentele fiscale, care difera in functie de continutul lor, dupa care sunt utilizate; declaratia de impunere circula de la platitor la organul fiscal teritorial. Printr-un astfel de document platitorul de impozit informeaza organul fiscal cu privire la realizarea obiectului impozitului si a altor elemente care se au in vedere la stabilirea sumelor de plata.

Aparatul fiscal: decurge prin legile care reglementeaza impozitele si taxele. Statul isi indeplineste sarcinile fiscale prin institutiile autoritatii publice: Parlamentul si Guvernul. Activitatea fiscala a statului cuprinde latura legislativa, care se infaptuieste de Parlament si cea executiva, realizata de catre Guvern prin institutiile administratiilor publice de specialitate in structura caruia se include si aparatul fiscal. Institutia administratiei publice de specialitate prin care Guvernul isi indeplineste atributiile sale executive in domeniul fiscal este Ministerul Finantelor Publice.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Taxele si impozitele datorate statului

Lucrare de licenta despre Taxele si impozitele datorate statului
Cuprins

Capitolul I Delimitari si fundamentari privind fiscalitatea intreprinderii............3

Structuri calitative privind impozitele si taxele.Sistemul fiscal.........3
Analiza raporturilor dintre contabilitate si fiscalitate . Convergente si divergente...............12
Prezentarea intreprinderii ca subiect al fiscalitatii si contribuabil................15

Capitolul II Contabilitatea impozitelor si taxelor datorate statului.................32
2.1 Sistemul de conturi privind sistemul de taxe datorate statului..................32
2.2 Contabilitatea impozitului pe profit . Calculare si decontare...................32
2.3 Contabilitatea taxei pe valoarea adaugata . Reglementare , metodologie, calcul si contabilizare............48
2.4.Contabilitatea altor impozite si taxe suportate din cheltuielile intreprinderii . Reglementare , evaluare, calcul si inregistrare...............60

Capitolul III Controlul fiscal al impozitelor si taxelor datorate.....66
3.1 Formele de exercitare a controlului fiscal..........66
3.2 Formele evaziunilor fiscale si sanctionarea acestora........70

Bibliografie.............82
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Taxele si impozitele datorate statului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.