Taxele vamale in perspectiva integrarii in uniunea europeana

Trimisa la data: 2009-05-10
Materia: Administratie Publica
Pagini: 35
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andrei_C
Lucrare de licenta despre Taxele vamale in perspectiva integrarii in uniunea europeana
Apropierea economica va conduce la o mai mare convergenta politica; va conduce la o convergenta crescanda a pozitiilor in probleme internationale, in special in cazul celor de natura a avea efecte substantiale asupra uneia sau alteia dintre parti; va contribui la apropierea pozitiilor partilor in probleme de securitate si va intari securitatea si stabilitatea in intrega Europa.

Alte proceduri si mecanisme pentru dialogul politic vor fi stabilite intre parti, in special in urmatoarele forme:intalniri la nivel oficial superior (directori politici) intre oficiali ai Romaniei, pe de o parte, si Presedintia Consiliului Comunitatilor Europene si Comisia Comunitatilor Europene, pe de alta parte;folosirea deplina a canalelor diplomatice;includerea Romaniei in grupul tarilor care primesc cu regularitate informatii in problemele legate de Cooperarea Politica Europeana si efectuarea de schimburi de informatii orice alte mijloace care ar contribui la consolidarea, dezvoltarea si accelerarea dialogului.

Asocierea include o perioada" de tranzitie cu o durata de maximum 10 ani, impartita in doua etape succesive, fiecare durand in principiu cinci ani. Prima etapa va incepe o data cu intrarea in vigoare a Acordului. In cursul celor 12 luni care preced expirarea primei etape, Consiliul de Asociere se va intruni pentru a decide trecerea la a doua etapa, ca si posibilele modificari de adoptat cu privire la prevederile care reglementeaza a doua etapa.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Taxele vamale in perspectiva integrarii in uniunea europeana

Lucrare de licenta despre Taxele vamale in perspectiva integrarii in uniunea europeana
Cuprins

Capitolul I - Introducere.........................3

Capitolul II - Prezentarea particularitatilor sistemului de taxe vamale in perspectiva integrarii in Uniunea Europeana.............8
2.1 Renuntarea la taxele vamale: o conditie pentru integrarea in Uniunea Europeana.....................8
2.2 Scutirea de la plata drepturilor de import a bunurilor importate prin servicii postale si in regim de curierat rapid de catre persoanele juridice (OUG nr. 88 din 11 iunie 1999)....................18
2.3 Scutirea de la obligatia garantarii datoriei vamale (ordinul M.F. nr. 1046 din 21 septembrie 1999)...........................23
2.4 Regimul vamal aplicabil calatorilor si altor persoane fizice......28
2.5 Libera circulatie a marfurilor.........................33
2.6 Reduceri, exceptari, scutiri si preferinte.............33
2.7 Furnizarea de servicii intre comunitate si Romania................38
2.8 Plati curente si miscarea capitalului..................39
2.9 Concurenta si alte prevederi cu caracter economic.................39
2.10 Armonizarea legislatiei...............................41
2.11 Cooperarea economica..................................42

Capitolul III - Studiu de caz..............................53
Cazul I - aplicarea regimului tarifar de baza..............55
Cazul II - aplicarea regimului tarifar preferential pe baza depunerii unui certificat de circulatie a marfurilor valid...........57

Bibliografie.....................35

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Taxele vamale in perspectiva integrarii in uniunea europeana". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.