Taxele vamale in procesul aderarii Romaniei la UE

Trimisa la data: 2010-05-29
Materia: Economie
Pagini: 54
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Aura_I
Lucrare de licenta despre Taxele vamale in procesul aderarii Romaniei la UE
Codul vamal reprezinta cadrul legal in baza caruia se realizeaza toate procedurile vamale. Codul vamal se aplica in mod uniform si nediscriminatoriu pe intreg teritoriul Romaniei iar conform aliniatului 2, prevederile cuprinse in cod se aplica tuturor bunurilor introduse sau scoase din tara de catre persoane fizice sau persoane juridice.

Codul Vamal al Romaniei este structurat pe 12 capitole, dupa cum urmeaza: I - Dispozitii generale, II - Sistemul institutional al autoritatii vamale, III - Relatii si informatii privind reglementarile vamale, IV - Principii de baza pentru aplicarea reglementarilor vamale, V - Etape ale operatiunii de vamuire, VI - Regimuri vamale definitive, VII - Regimuri vamale suspensive, VIII - Alte destinatii vamale, IX - Datoria vamala, X - Plangeri si contestatii vamale, XI - Sanctiuni, XII - Dispozitii finale si tranzitorii .

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Taxele vamale in procesul aderarii Romaniei la UE

Cuprins

Capitolul I Prezentare generala............3
1.1 Institutia vamala din Romania: istoric si misiune............3
1.2 Taxele vamale: prezentare generala..........4
1.3 Codul vamal si regulile de aplicare ale codului vamal........7
1.4 Locul taxelor vamale in resursele finantelor publice din Romania.........7

Capitolul II Autoritatea Vamala in relatia Romania - Uniunea Europeana............9
2.1 Tariful vamal: prezentare generala.........9
2.2 TARIR si TARIC..........12
2.3 Programe vamale in vederea integrarii europene........14
2.4 Participarea Romaniei la programele comunitare "Customs".........18
2.5 Modificarea legislatiei vamale comunitare............19

Capitolul III Studiu de caz............21
3.1 Taxele vamale la nivel macroeconomic.............21
3.2 Taxele vamale la nivelul judetului Buzau.........28
3.3 Modele de calcul ale taxelor vamale...........30

Capitolul IV Concluzii si propuneri............44

Anexe..........46

Bibliografie........53

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Taxele vamale in procesul aderarii Romaniei la UE". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.