Tehnica creditarii bancare - Rapoarte de analiza si interpretarea situatiilor financiare. Contractul de credit si evaluarea unei cereri de credit

Trimisa la data: 2011-01-14
Materia: Finante-Banci
Pagini: 50
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: zyggy
Lucrare de licenta despre Tehnica creditarii bancare
Operatiunile active ale bancilor sunt cele de plasare a fondurilor acestora, iar in cadrul lor cele mai importante sunt cele de creditare. Acestea vizeaza toate actele prin care banca actioneaza cu titlu oneros, pune sau permite sa puna fonduri la dispozitia persoanelor fizice si juridice sau ia, in interesul acestora, unele angajamente prin semnatura.

Activitatea de creditare a bancii este posibila datorita faptului ca banca este, in esenta, o institutie de intermediere intre cei care au fonduri disponibile ssi cei care au nevoie de fonduri. Din moment ce ea atrage sursele disponibile, in special sub forma depozitelor, pentru a putea realiza remunerarea acestora si remunerarea efortului propriu, tinand seama de riscul asumat, banca este nevoita sa plaseze aceste resurse, in principal, sub forma creditelor.

Creditul bancar reprezinta operatiunea prin care se ia in stapanire imediata resurse in schimbul unei promisiuni de rambursare viitoare, in mod normal insotita de plata unei dobanzi ce remunereaza pe imprumutator.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tehnica creditarii bancare - Rapoarte de analiza si interpretarea situatiilor financiare. Contractul de credit si evaluarea unei cereri de credit

Lucrare de licenta despre Tehnica creditarii bancare
CAPITOLUL I - IMPORTANTA CREDITULUI IN CONTEXTUL ACTUAL.............3
1.1. Creditul - notiune si continut........................3
1.2. Trasaturile creditului bancar.........................3
1.3. Importanta creditului bancar..........................7
1.4. Tehnologii moderne aplicabile in sfera creditarii bancare........8

CAPITOLUL II - MODALITATI DE ANALIZA, ACORDARE, RAMBURSARE SI URMARIRE A CREDITELOR PE PIETELE DE CAPITAL..........11
2.1. Principalele tipuri de credite...................11
2.2. Metodologia de analiza si evaluare a riscului de creditare.....15
2.2.1. Analiza si evaluarea riscului de creditare la persoanele juridice ...........15
2.2.2. Analiza aspectelor financiare si nefinanciare..........21
2.3. Proceduri de aprobare a creditelor...............28
2.3.1. Analiza de credit si moda1itati de recuperare a datoriilor...29

CAPITOLUL III - STUDIUL DE CAZ PRIVIND CREDITAREA BANCARA PE TERMEN SCURT.......................................32
3.1. Scurta prezentare a firmei........................32
3.2. Performantele firmei..............................32
3.3. Obiectele creditarii..............................33
3.4. Documentatia de creditare ........................34
3.5. Decizia de creditare .............................38
3.6. Acordarea si rambursarea creditului...............39

BIBLIOGRAFIE..........42
Anexe ................43

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tehnica creditarii bancare - Rapoarte de analiza si interpretarea situatiilor financiare. Contractul de credit si evaluarea unei cereri de credit ". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.