Tehnici de manipulare folosite - Campania pentru referendum si alegerile locale 2004

Trimisa la data: 2010-07-05
Materia: Psihologie
Pagini: 66
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandra_L
Lucrare de licenta despre Tehnici de manipulare folosite - Campania pentru referendum si alegerile locale 2004
Exista doua curente de opinie in ceea ce priveste raportul mass-media - propaganda . Printre specialistii in mass-media ( printre care se numara, evident, si cei care conduc destinele organelor mass-media ), conceptia care predomina este ca presa este independenta si actioneaza ca scut impotriva propagandei, in special a celei politice. Dar unii critici sunt de parere ca mass-media este manipulata de propaganda, indiferent daca este a propriului nostru guvern ( sau forte politice ) sau al altor natiuni. Ei acuza presa ca este influentata de interese diverse, adesea prin propaganda si relatii publice.

Cu alte cuvinte, presa este manipulata si devine un transmitator de propaganda fara sa-si dea seama. Cei mai duri critici afirma ca presa transmite in mod constient ( in functie de interesele proprii ) mesajele cuprinse in propaganda ba chiar le combina cu o propaganda proprie, construita in redactiile sale si acre urmareste exclusiv atingerea unor obiective materiale. Dar, in principiu, confruntarea are loc intre aparatorii mass-media care afirma ca aceasta este o forma de aparare a cetateanului in fata propagandei si adeptii ideii ca mass-media este principalul mijloc prin care propaganda ii influenteaza pe oameni.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tehnici de manipulare folosite - Campania pentru referendum si alegerile locale 2004

Lucrare de licenta despre Tehnici de manipulare folosite - Campania pentru referendum si alegerile locale 2004
Cuprins

Argument................4

Capitolul I. Practicile politice si gestiunea informatiilor in media locala si nationala
I.1 Marketigul politic exersat inaintea campaniei electorale, in timpul campaniei pentru Referendum.................6
I.2 Campania agentiilor de publicitate in promovarea Referendumului................15
I.3 Manipularea mass-media la Referendum...................17
I.4 Sondajele de opinie si anchetele sociologice, legate de Referendum. Date statistice....................30

Capitolul II. Tehnici de manipulare folosite inainte de campania electorala
II.1 Presa de campanie. Studiu comparativ: Ora locala si Ziarul de Sibiu.........................33

Capitolul III. Tehnici de manipulare intalnite in campania electorala
III.1 Analiza discursurilor electorale si mediatizarea lor in presa locala....................45
III.2 Raport de monitorizare realizat in perioada 1-15.03.2004, in toata mass-media nationala..........57

Concluzii......................64

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tehnici de manipulare folosite - Campania pentru referendum si alegerile locale 2004". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.