Tehnici de obtinere a noi compusi de activitate antibiotica si antitumorala din culturi de microorganisme

Trimisa la data: 2010-10-02
Materia: Chimie
Pagini: 77
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Flavia_Da
Lucrare de licenta despre Tehnici de obtinere a noi compusi de activitate antibiotica si antitumorala din culturi de microorganisme
Cunoasterea compozitiei chimice a bacteriilor este necesara atat pentru a putea intelege procesele de metabolism si modificarile ce survin in cursul vietii bacteriilor cat si pentru prepararea mediilor de cultura in raport cu cerintele lor nutritive.Compozitia chimica a bacteriilor este foarte complexa si se pot recunoaste toate categoriile de substante cunoscute de noi.

In compozitia celulei bacteriene vom gasi sub forma de compusi organici si anorganici, aceleasi elemente ca si in celulele plantelor si animalelor. Afirmatia lui Claude Bernard: "ca animalul sau planta cea mai inferioara nu se prezinta mai simplu si cu functii mai putin complicate ca animalele sau plantele superioare " avea sa devina realitate odata cu progresele realizate in domeniul histochimiei microbiene [3].

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tehnici de obtinere a noi compusi de activitate antibiotica si antitumorala din culturi de microorganisme

Lucrare de licenta despre Tehnici de obtinere a noi compusi de activitate antibiotica si antitumorala din culturi de microorganisme
Cuprins

1.Introducere.............4
1.1Notiuni generale.......6
1.2 Compozitia chimica a bacteriilor............8
1.2.1 Apa..............9
1.2.2 Cenusa bacteriana..............9
1.2.3 Glucidele...........10
1.2.4 Proteinele..........10
1.2.5 Lipidele............10
1.2.6 Enzimele............11
1.3 Metabolismul bacterian...........12
1.4 Nutritia bacteriana..............12
1.5 Rolul concentratiei ionilor de hidrogen (pH-ul)...........15
1.6 Rolul temperaturii in dezvoltarea bacteriilor.............15
1.7 Respiratia bacteriana............16
1.8 Cresterea , multiplicarea si moartea bacteriilor..........17
1.9 Biotehnologiile ca sursa de poluare a mediului............25
1.10 Microorganisme marine pentru producerea de metabolitilor bioactivi............28
1.11Cromatografia in strat subtire............36

2.Partea practica............37
2.1 Introducere..............37
2.2 Materiale si metode......39
2.2.1 Microorganismul........39
2.2.2 Reactivi.............39
2.2.3 Etapa de laborator........39
2.2.3.1 Mediul pentru precultura..........39
2.2.3.2 Mediul pentru cultura principala........40
2.2.4 Fermentatia .............42
2.2.5 Metode de analiza........43
2.3 Rezultate..........45

Bibliografie...........74

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tehnici de obtinere a noi compusi de activitate antibiotica si antitumorala din culturi de microorganisme". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.