Tehnici de obtinere a unui colorant alimentar din sfecla de zahar

Trimisa la data: 2009-04-03
Materia: Chimie
Pagini: 79
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Simona_O
Lucrare de licenta despre Tehnici de obtinere a unui colorant alimentar din sfecla de zahar
Bacteriile lactice tipice nu fac spori si din aceasta cauza sunt foarte putin rezistente; prin pasteurizare la 70 - 750C sunt distruse in cateva minute. Majoritatea lor se por acomoda atat vietii aerobe, cat si celei anaerobe; exista si unele specii strict aerobe. Dupa optimul de temperatura, se deosebesc mai multe categorii, si anume pentru 20 - 220C; 32 - 380C; 42 - 500C. Majoritatea lor au optimul de temperatura cuprins intre 38 - 480C.Orla Jensen imparte bacteriile lactice in bacterii lactice adevarate, care produc aproape numai acid lactic (90 - 100% din zaharul consumat) si pseudofermenti lactici, care transforma numai o parte din zahar in acid lactic, restul fiind transformat in alte produse.

Bacteriile lactice adevarate ataca zaharurile si alcoolii superiori, utilizeaza pentru nutritie azotul din peptone, sunt gram-pozitive, immobile si asporulate.Bacteriile lactice sunt foarte raspandite in natura in diferite biotipuri: aparatul foliar al plantelor, microbiota intestinala (in primii ani de viata sau cand in alimentatie predomina laptele), cavitatea bucala, suprafata pielii. Dintre sursele alimentare permanent asociate cu bacteriile lactice amintim laptele in care bacteriile lactice prezente pe canalele galactofere sunt antrenate in mulgere, si legumele (varza, castraveti etc).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tehnici de obtinere a unui colorant alimentar din sfecla de zahar

Lucrare de licenta despre Tehnici de obtinere a unui colorant alimentar din sfecla de zahar
Cuprins

Partea I. Cercetare..........................................3

Capitolul I. Obtinerea unui colorant alimentar din sfecla rosie (Beta Vulgaris) prin extractie cu solventi......................................3
1.1.Introducere....................................................23
1.2. Colorantul rosu din sfecla rosie.................................4
1.3. Extractia lichid - solid....................................15

PARTEA a II-a Proiectare...........................................17
Capitolul II. Tema de proiectare.....................................17
2.2. Date de literatura privind fabricarea acidului lactic; alegerea procedeului................................17
2.3. Descrierea procesului tehnologic pe faze de fabricatie...................................31
2.4. Bilant de materiale.........................40
2.5. Bilantul termic al utilajelor de transfer termic..............47
2.6. Proiectarea tehnologica a utilajelor principale...................55
2.7. Predimensionarea celorlaltor utilaje din instalatie...............65
2.8. Calculul economic.....................................75

Bibliografie...............................................77

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tehnici de obtinere a unui colorant alimentar din sfecla de zahar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.