Tehnici de polimerizare a stirenului

Trimisa la data: 2010-03-27
Materia: Chimie
Pagini: 36
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Simona_Pa
Lucrare de licenta despre Tehnici de polimerizare a stirenului
Procesul a fost pus la punct in anul 1953 si prezinta avantajul unui transfer termic mai bun.Stirenul din vasul tampon este trecut printr-un filtru, intr-o baterie de trei reactoare (1) in serie. Reactoarele in forma de turnuri sunt prevazute cu agitatoare, mantale si serpentine de incalzire-racire. De-a lungul fiecarui reactor exista trei zone de temperatura in care aceasta este reglata automat, drept agent de incalzire folosindu-se difilul.Procesul de polimerizare are loc intr-un interval de temperatura cuprins intre 195-225C.

Pentru a se reduce viscozitatea mediului si a se usura transferul termic se poate introduce solvent ca toluen sau benzen.Monomerul nereactionat si solventul se indeparteaza in coloana 3, in care topitura de polimer (polistiren) se introduce printr-o placa perforata. Coloana functioneaza sub vacuum. Vaporii de stiren si solvent sunt condensati in condensatorul de apa (4) si apoi in condensatorul cu sola (5) si trecuti in vasul tampon. Momomerul si solventul sunt separati, purificati si apoi recirculati. Topitura de polimer este preluata de extruderul (6) dupa care, urmeaza granularea, sortarea si depozitarea polistirenului.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tehnici de polimerizare a stirenului

Lucrare de licenta despre Tehnici de polimerizare a stirenului
Cuprins

Capitolul I. Sinteza literaturii.....................................3

Capitolul II. Schema cinetica......................................5

Capitolul III. Modelul cinetic...................................6

Capitolul IV. Simularea modelului cinetic, interpretarea rezultatelor si concluzii..........................................11

Capitolul V. Modelul matematic al reactorului......................................25

Capitolul VI. Parametrii modelului.................................29

Capitolul VII. Solutionarea modelului matematic, rezultate si concluzii.......................................32

Bibliografie............................................36

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tehnici de polimerizare a stirenului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.