Tehnici de valorificare a cromului din apele reziduale din industria pielariei prin inghetare

Trimisa la data: 2010-03-28
Materia: Chimie
Pagini: 84
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Flavia_R
Lucrare de licenta despre Tehnici de valorificare a cromului din apele reziduale din industria pielariei prin inghetare
Difuzia ionilor sau a moleculelor reactantului prin faza apoasa spre suprafata pielii. Accelerarea difuziei prin cresterea temperaturii este putin eficienta in cazul sistemelor solid-lichid, constituite din piele si agenti de prelucrare, deoarece la cresteri relativ mici de temperaturi au loc modificari importante in structura pielii, precum si in compozitia solutiei. Pe langa variatiile gradului de disociere si ale activitatii ionice in solutiile curente, modificarea temperaturii in solutiile de sulfati bazici de crom creeaza dezechilibre intre continutul de complecsi cationici, axiomici si mionici, variatii ale gradului de dificare si oxolificare si fluctuatii ale bazicitatii.

Toate aceste variatii ale conditiilor de reactie nu pot fi bine stapanite incat sa se realizeze in mod optim fiecare etapa de prelucrarea a pieilor. In afara de aceasta in mod optim nu este un bun conducator de caldura, ceea ce ar crea dificultati suplimentare sub aspectul transferului termic.Agitarea turbulenta intensa realizata in reactoarele tip butoi creeaza conditii ca ionii substantelor solvite sa ajunga mai frecvent la interfata.Marirea concentratiilor solutiilor, duce la micsorarea activitatii ionice. Cresterea concentratiei este strict limitata de micsorarea corespunzatoare a coeficientului de flota, de consumuri specifice mari de materiale si implicit de obtinerea unor ape reziduale mai impure, necesitand o prelucrare ulterioara mai costisitoare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tehnici de valorificare a cromului din apele reziduale din industria pielariei prin inghetare

Lucrare de licenta despre Tehnici de valorificare a cromului din apele reziduale din industria pielariei prin inghetare
Cuprins

I.Studiu bibliografic privind valorificarea cromului din apele reziduale din industria pielariei prin inghetare......4

II.Raspandirea cromului in natura............4

III.Proprietati fizico-chimice ale cromului..........5

IV.Metode de determinare ale cromului (iii) din apele reziduale.....11

V.Utilizarea cromului in industria pielariei.........16

VI.Apele reziduale din industria pieleriei...........24

VII.Tratarea apelor uzate din industria pieleriei............26

VIII.Repartizarea substantei solubile intre fazele lichida si solida, separata prin inghetare............28

IX.Concluzii asupra studiului bibliografic privind valorificarea cromului din apele reziduale de la tabacarii ............29

X.Studiul de laborator privind separarea cromului iii din apele reziduale de la tabacarii prin inghetare.............30

XI.Principii experimentale.............30

XII.Metodica experimentala.............33

XIII.Studiul repartitiei cromului la separarea in trepte a fazei solide...............35

XIV.Studiul repartitiei cromului la separarea fazei solide din diverse probe................39

XV.Concluzii asupra studiului de laorator privind valorificarea cromului din apele reziduale din industria pielariei.............40

XVI.Proiectarea unei instalatii de valorificare a cromului din apele reziduale provenite din industria pielariei ...............41

XVII.Descrierea procesului tehnologic..............43

XVIII.Bilantul de materiale pe faze................51

XIX.Dimensionarea principalelor utilaje............56

XX.Proiectarea decantorului...............64

XXI.Proiectarea schimbatorului de caldura.................71

XXII.Automatizarea instalatiei................72

XXIII.Norme de tehnica securitatii muncii.............73

XXIV.Bibliografie.................81

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tehnici de valorificare a cromului din apele reziduale din industria pielariei prin inghetare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.