Tehnicile de evidenta a decontarilor bancare

Trimisa la data: 2009-05-07
Materia: Finante-Banci
Pagini: 117
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihaela_Du
Lucrare de licenta despre Tehnicile de evidenta a decontarilor bancare
Girul "in plin" presupune declaratia girantului semnata si datata de el,cuprinzand ordinul adresat trasului de a plati unei anumite persoane indicate de girant.Girul "in plin" trebuie sa cuprinda urmatoarele elemente :semnatura girantului,care este elementul esential al girului,numele giratarului,data girarii.Girul"in alb"are aceleasi efecte ca si girul "in plin",dar este format numai din semnatura girantului pusa pe spatele titlului.Girul transmite proprietatea cecului cu particularitatea ca girantii devin obligati solidar pentru plata la prezentare. In cazul neplatii cecului de catre tras ,la prezentare,posesorul acestuia se poate indrepta pe cale de regres,impotriva oricaruia dintre obligati si implicit impotriva oricaruia dintre giranti.

Girantul unui cec poate interzice un nou gir privind respectivul cec,in cazul in care,in textul girului este inserata o astfel de interdictie ,prin expresia"fara gir ulterior", si nu raspunde fata de persoanele carora cecul le-a fost girat ulterior,contrar indicatiilor sale.
Tragatorul stabileste modalitatea de circulatie a cecului in momentul emiterii acestuia.De aceea un cec"la ordin" nu poate fi transformat in cec "la purtator" prin simpla lui transmitere si invers,un gir pus pe un ce"'la purtator",chiar daca este gir in alb,nu poate transforma instrumentul intr-un cec "la ordin".

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tehnicile de evidenta a decontarilor bancare

Lucrare de licenta despre Tehnicile de evidenta a decontarilor bancare
Cuprins

Capitolul I. BRD,componenta importanta a sistemului bancar romanesc...........................................4
1.1 BRD-Groupe Societe Generale in contextul sistemului bancar actual............................................4
1.2 Imaginea sucursalei BRD-GSG Cluj-Napoca........................7

Capitolul II. Tehnica si evidenta decontarilor interne privind operatiunile comerciale....................................8
2.1. Tehnica si evidenta decontarilor pe baza de ordin de plata.......8
2.2. Tehnica si evidenta decontarilor pe baza de cec.................25
2.3. Tehnica si evidenta decontarilor pe baza de cambii si bilete la ordin.................................................43
2.4. Tehnica si evidenta decontarilor prin Debit Direct..............60
2.5. Tehnica si evidenta operatiunilor cu carduri....................67
2.6. Tehnica si evidenta decontarilor privind factoringul intern...................................79

Capitolul III. Tehnica decontarilor intra si interbancare fara numerar..................................................82
3.1. Tehnica decontarilor intrabancare.............................82
3.2. Tehnica decontarilor cu Trezoreria Statului......................86
3.3. Tehnica decontarilor interbancare..........................89

Capitolul IV. Centrala Incidentelor de Plati........................97
4.1. Centrala Incidentelor de Plati..................................97
4.2. Interdictia bancara....................................100

Capitolul V. Concluzii...........................................101

Anexe.......................................................106

Bibliografie...........................................116

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tehnicile de evidenta a decontarilor bancare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.