Tehnicile de management comercial in cadrul economiei de piata

Trimisa la data: 2009-10-08
Materia: Management
Pagini: 66
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Nicolae_Io
Lucrare de licenta despre Tehnicile de management comercial in cadrul economiei de piata
Exista multe aspecte ale managementului, business-ului, care trebuie avute in vedere in particularizarea pe domeniul comertului, aspecte legate nu numai de specificul acestuia, cat si de natura business-ului in sine si de schimbarile care au loc in dezvoltarea tehnologica din perioada actuala.Nu trebuie uitata necesitatea promovarii exportului in vederea asigurarii unei balante economice cel putin echilibrata, necesitate nu numai a economiei romanesti ci si a economiei fiecarei tari. Mai mult, in cazul economiei romanesti, impulsionarea exportului asigura dezvoltarea pe termen lung a tarii si priveste viitorul acesteia.

Toate aceste considerente fac ca managementul activitatii de export sa capete o importanta deosebita.Un comert exterior constituit pe baza unui management corespunzator, va asigura dezvoltarea si mentinerea pozitiilor castigate si va asigura succesul economiei.Caracterul sistemic al conducerii.In cele mai multe cazuri, luarea unei decizii intr-o organizatie si deci in cea comerciala, poate avea serioase implicatii asupra celorlalte elemente ale organizatiei. O decizie eronata intr-un loc al organizatiei face ca toata organizatia sa sufere, sa fie afectata in calitatea slaba a produselor comercializate, in preturile necompetitive.Serviciile necorespunzatoare dintr-un departament (raion) vor afecta imaginea si vor determina clientii sa-si faca cumparaturile in alta parte.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tehnicile de management comercial in cadrul economiei de piata

Lucrare de licenta despre Tehnicile de management comercial in cadrul economiei de piata
Cuprins

Capitolul I. Conceptul de management. Rolul managementului in economia de piata.......................................3
I.1 Conceptul de management..........................3
I.2 Rolul managementului.........................7
I.3 Factorii de influenta asupra conducerii moderne................9
I.4 Atributele managementului modern..............................................17

Capitolul II. Functiile managementului si decizia in comert............21
II.1 Functiile managementului..............................21
II.2 Functia deciziei in management..........................28

Capitolul III. Meotde si tehnici de management in comert..............52
III.1 Managementul prin obiective................................56
III.2 Managementul orin proiecte...............................56
III.3 Managementul prin produs..............................57
III.4 Managementul prin bugete....................................58
III.5 Managementul prin exceptie.............................59
III.6 Managementul participativ...................................60
III.7 Metode de stimulare a creativitatii personalului..............62

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tehnicile de management comercial in cadrul economiei de piata". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.