Tehnologia culturii de soia

Trimisa la data: 2010-10-17
Materia: Agronomie
Pagini: 68
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Oreste_L
Lucrare de licenta despre Tehnologia culturii de soia
Soia este o cultura a carei pondere si importanta a crescut semnificativ odata cu perfectionarea agriculturii si dezvoltarea industriei de profil, cultura ce a capatat o semnificatie deosebita odata cu introducerea soiurilor modificate genetic care au simplificat si usurat tehnologia de cultura in special lucrarile de ingrijire.Din punct de vedere economic aceasta cultura este foarte profitabila datorita faptului ca nu necesita un efort financiar mare privind lucrarile de ingrijire .Cultura prezinta interes pentru unitatea S.C Maretu ,unitate in cadrul careia am desfasurat practica pentru intocmirea lucrarii de diploma,fiind o cultura cu avantaj economic fapt ce constituie motivatia alegerii temei.

Multitudinea de soiuri existente in prezent in lume se diferentiaza dupa criteriul morfologic .Pentru ca in practica insa criteriul de baza ramane reactia plantelor la fotoperiodism si temperatura ,reflectata in caracterele privind precocitatea sau durata perioadei de vegetatie -maturizare .Dupa aceste criterii s-a adoptat clasificarea in 13 grupe propusa de S.U.A si Canada .Respectiv trei grupe notate cu 000;00;0 - pentru nsoiuri timpurii si 10 grupe notate cu I(intai) pana la X(zece),pentru soiuri semitardive si tardive .

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tehnologia culturii de soia

Lucrare de licenta despre Tehnologia culturii de soia
Cuprins

Capitolul I. Aspecte generale privind cultura de soia..........3

Capitolul II. Conditiile pedoclimatice ale zonei si ale unitatii........10

Capitoul III. Situatia culturii in zona............17

Capitolul IV. Stadiul actual al cercetarilor................28

Capitolul V. Tehnologia culturii de soia pentru baobe in cadrul fermei S.C. Maretu......................30

Capitolul VI. Concluzii generale.................62

Bibliografie................................68

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tehnologia culturii de soia". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.