Tehnologia informatiei si decizia manageriala

Trimisa la data: 2016-08-26
Materia: Contabilitate
Pagini: 32
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: liviamaria
In cadrul acestei lucrari de liceta am prezentat tehologia informatiei si decizia manageriala, precum si solutiile de sisteme informatice in ceea ce priveste managementul.

INTRODUCERE

Lucrarea de licenta intitulata "Tehnologia informatiei si decizia manageriala" este structurata pe doua capitole si acestea, la randul lor, in subcapitole si paragrafe.

Pe parcursul acestei lucrari voi prezenta conceptele de baza ale tehnologiei informatiei, avantajele utilizarii intr-o organizatie a tehnologiei informatiei, solutii de sisteme informatice pentru management, neomanagerul care este un sistem informatic pentru management, caracteristicile sistemelor informatice executive, decizia si decidentii in contextul unei organizatii.

In ceea ce priveste tranzitia Romaniei spre o economie care este guvernata de catre legile specifice unui mediu concurential de afaceriva ridica organizatiilor romanesti o serie de probleme care sunt generate de catre necesitatea practicarii unui management perfomant.

Astfel, imbogatirea bagajului de cunostinte a managerilor romani s-a facut intr-un ritm rapid, in timp ce aparatul informatic impreuna cu mijloacele de transfer si comunicatie a colectiilor de informatii, treptat, a devenit un instrument indispensabil in vederea realizarii unui management performant.

Asadar, lucrarea se adreseaza nu doar factorilor de decizie din domeniul micro sau macro economic, sau din cel al administratiei publice centrale sau locale, ci si specialistilor care iti desfasoara activitatea in acest domeniu.
Tehnologia informatiei reprezinta un studiu de design, suport, implementare si dezvoltare a managementului informatiei care se bazeaza pe calculatoarele electronice. Stiinta aceasta se axeaza pe calculator: sa transfere si sa proceseze informatia in conditii de siguranta si intr-o forma foarte buna, sa protejeze si sa stocheze.

In zilele noastre, lumea utilizeaza indirect sau direct un calculator. Astfel, existenta intregii societati in ansamblul ei, precum si a fiecarui om in parte este din ce in ce mai marcata de necesitatea cunoasterii corecte, complete si rapide a realitatii care ne inconjoara, pentru ca luarea deciziei sa fie facuta competent, oportun si ferm. Lucrul acesta va duce inevitabil la cresterea volumului de informatii ce va trebui sa fie analizat, de unde a iesit si o diminuare a operativitatii in actiune.

Din ce in ce mai mult, deciziile manageriale se bazeaza pe rezultatele prelucrarii in timp real a informatiilor peste care se va mula aptitudinea se lider. Referitor la cerintele acestea, prelucrarea manuala a datelor sau a informatiilor reprezinta un proces care va consuma un timp foarte mare si munca, fiind ineficient frecvent in raport cu deadline - ul. Asadar, din cauza acestor motive, la care se adauga si procesul tehnologic, numerosi intreprinzatori din servicii si chiar din industrie au conceput din nou modul de regasire, stocare, prelucrare si colectare a datelor afacerii ca si modul de analiza a informatiilor care sunt concentrate in raportare.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tehnologia informatiei si decizia manageriala

CUPRINS

Introducere..................................................................................................................2

Capitolul 1. Tehnologia informatiei si decizia manageriala....................................4
1.1. Conceptele de baza ale tehnologiei informatiei......................................................4
1.2. Tehnologia informatiei si organizatia.....................................................................6
1.3. Avantajele folosirii intr-o organizatie a tehnologiei informatiei............................9
1.3.1.Strategii la nivel de sector industrial................................................................9
1.3.2. Strategii la nivel de organizatie.......................................................................9
1.3.3. Strategii ale organizatiei la nivel de afaceri...................................................10
1.4. Decizia si decidentii in contextul unei organizatii................................................12
1.5. Asistarea deciziei economice................................................................................15

Capitolul 2. Solutii de sisteme informatice pentru management..........................19
2.1. Sisteme informatice executive - suport pentru managementul organizatiei........19
2.2. Caracteristicile sistemelor informatice executive................................................20
2.3.Aspectele comparative dintre sistemele informatice de management, sistemele suport de decizie si sistemele informatice executive...............................................................22
2.4. Neomanager - sistem informatic pentru management..........................................23
2.5. Sistem informatic - instrument al managementului organizatiei..........................25

Concluzii.....................................................................................................................28

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tehnologia informatiei si decizia manageriala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.