Tehnologia si prelucrarea laptelui

Trimisa la data: 2009-10-05
Materia: Igiena alimentelor
Pagini: 53
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Lavinia_F
Lucrare de licenta despre Tehnologia si prelucrarea laptelui
Laptele are o importanta deosebita deoarece asigura o valoare nutritiva buna alimentelor. Valoare alimentara sau nutritiva a unui produs alimentar reprezinta calitatea sa principala si este cu atat mai mare, cu cat acesta raspunde mai bine nevoilor organismului. Un rol important in realizarea unei alimentatii rationale revine tocmai laptelui si a produselor lactate folosite ca atare sau preparate in combinatie cu alte alimente. Laptele si produsele lactate derivate au constituit intotdeauna un izvor de sanatate.Laptele, dupa cum se stie, a fost predestinat de natura ca prima hrana a omului.

Laptele reprezinta un aliment care contine intr-o proportie corespunzatoare toate substantele necesare dezvoltarii organismului tanar, in starea cea mai usor asimilabila. In compozitia laptelui intra in primul rand cazeina, lactalbumina si lactoglobulina, proteine superioare din punct de vedere biologic. Acestea contin aminoacizi esentiali, indispensabili, in proportii apropiate celor necesare omului, avand cea mai mare eficienta in favorizarea cresterii.
Grasimea din lapte, desi in cantitate destul de redusa, este o substanta energetica importanta, a carui echivalent caloric de 9,3 Kcalorii/g este de aproape doua ori mai mare decat zaharurile si a proteinelor (4,1 Kcalorii/g). Datorita punctului de topire scazut (29-34 (C) si a faptului ca se gaseste sub forma emulsionata de globule foarte mici, grasimea din lapte este mai usor de asimilat.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tehnologia si prelucrarea laptelui

Lucrare de licenta despre Tehnologia si prelucrarea laptelui
Cuprins

Introducere.........................3

Tehnologia obtinerii laptelui , valorificarii acestuia si a produselor lactate..............................4
Importanta laptelui si a produselor lactate.........................4
Compozitia chimica a laptelui................................7
Proprietatile fizice ale laptelui.................................31
Fazele tehnologice ale obtinerii , fabricarii laptelui si a produselor lactate....................................34
Receptia cantitativa si calitativa a laptelui......................35
Curatirea si normalizarea laptelui...........................35
Omogenizarea si smantanirea.................................36
Pasteurizare si sterilizare.................................38
Racirea laptelui...............................39
Ambalarea...........................40
Depozitarea si livrarea................................41
Tehnologia prepararii branzeturilor.................................42
Tehnologia procesarii laptelui in branza telemea.....................42
Concluzii si recomandari...........................51

Bibliografie............................ 53

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tehnologia si prelucrarea laptelui". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.