Tehnologiilor si proceselor fotografice in poligrafie

Trimisa la data: 2010-05-15
Materia: Politehnica
Pagini: 88
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Horia_P
Lucrare de licenta despre Tehnologiilor si proceselor fotografice in poligrafie
Ideea de fotografie color se lanseaza prin anii 1800. Primele incercari in culoare nu au avut succes. Prima fotografie in culoare permanenta este realizata in anul 1861 de fizicianul James Clerk Maxwell. Primele filme color "autochrome" apar doar in anul 1907 si se bazeaza pe puncte vopsite in amidon de cartof. Primele filme color moderne "kodachrome" apar in anul 1935 si se bazau pe emulsii tricolore. In mare parte filmele fotografice color moderne, cu exceptia celor "kodachrome", se bazeaza pe o tehnologie dezvoltata de "Agfacolor" in anul 1936. Filmul instant color este lansat in utilizare de "Polaroid" in anul 1963.

Fotografierea traditionala a fost o povara pentru fotografii ce activau in terenuri indepartate (cum ar fi corespondentii de presa), fara a avea acces la facilitati de procesare. Pentru a echilibra popularitatea crescanda a televiziunii in raport cu cea a ziarelor ca mijloc de informare, asupra corespondentilor de presa s-au exercitat anumite presiuni in vederea trimiterii imaginilor lor la ziar in termeni cat mai redusi.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tehnologiilor si proceselor fotografice in poligrafie

Cuprins

Din Istoria Fotografiei...........3

1.Consideratii generale privind fundamentele procesului fotografic.....8

2.Generalitati despre lumina. Marimi si unitati fotometrice........10

3.Procesul de formare al imaginii optice prin lentile.......22

4.Formarea imaginii prin obiectivul aparatului de fotografiat mecanic..........21

5.Fotoreproducerea........22

6.Surse de lumina.........26

7.Materiale fotografice..........29

8.Structura filmelor fototehnice utilizate in domeniul poligrafic....34

9.Mecanismul formarii imaginii latente.......43

10.Obtinerea imaginii fotografice............46

11.Trasarea curbei caracteristice......55

12.Originale pentru fotoreproducere............64

13.Punctele de raster. Notiuni generale........67

14.Fotografia digitala..........74

Bibliografie...........88

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tehnologiilor si proceselor fotografice in poligrafie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.