Tendinte si evolutie in colaborarea transfrontaliera in Europa

Trimisa la data: 2010-03-16
Materia: Economie
Pagini: 58
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andrei_T
Lucrare de licenta despre Tendinte si evolutie in colaborarea transfrontaliera in Europa
Fenomenul regionalizarii apare ca o noua dimensiune a relatiilor internationale si este legat de subsidiaritate.De asemenea , regionalismul este un concept recunoscut de U.E. si in afara ei.Euroregiunile sunt proiecte politico-economice conform carora , aceste regiuni economice trebuie sa fie bazate pe entitati intermediare , ceea ce inseamna ca euroregiunile sunt o extensie logica a entitatii bazate pe autoguvernare.

Regiunea reprezinta un spatiu care se caracterizeaza printr-o serie de dimensiuni pe plan economic,social si cultural.Se poate spune ca dimensiunea regionala se cupleaza cu dezvoltarea economica,in conceptul de dezvoltare durabila, care se concentreaza mai mult asupra importantei interactiunilor ecologice si economice, la scara mondiala.Dezvoltarea durabila,bazata pe existenta euroregiunilor , presupune satisfacerea nevoilor prezentului , fara a compromite capacitatea generatilor urmatoare de a-si satisface nevoile.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tendinte si evolutie in colaborarea transfrontaliera in Europa

Cuprins

Capitolul I. Prezentare generala...........3
1.1.Scurt istoric al euroregiunilor........3
2.1.Necesitatea aparitiei euroregiunilor in contextul actual......4

Capitolul II. Regionalizarea.......5
2.1. Concept si tendinte...........5
2.2. Dezvoltarea regionala.........10
2.3.Federalizarea..........23
2.4. Premisele integrarii europene.........24

Capitolul III. Euroregiuni.........29
3.1.Dezvoltarea colaborarii transfrontaliere in cadrul euroregiunilor...........29
3.2.Exemple de euroregiuni la care participa Romania.......38
3.3.Programul Phare pentru proiecte mici.........39
3.4. Participarea Romaniei la structuri si forme de cooperare regionala in Europa Centrala si de Sud Est..............42
3.5.Impactul euroregiunilor...........45
3.6.Participarea romaniei la programele comunitare...........47
3.7. Perspectivele dezvoltarii economice si ale evolutiei politicii comerciale a Romaniei...............48

Capitolul IV. Euroregiunea "DKMT"(Dunare-Mures-Cris-Tisa).......50

Concluzii...........56

Bibliografie...........57

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tendinte si evolutie in colaborarea transfrontaliera in Europa". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.