Tendinte si evolutie in colaborarea transfrontaliera in Europa

Trimisa la data: 2010-03-16 Materia: Economie Pagini: 58 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Andrei_T
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Tendinte si evolutie in colaborarea transfrontaliera in Europa
Fenomenul regionalizarii apare ca o noua dimensiune a relatiilor internationale si este legat de subsidiaritate.De asemenea , regionalismul este un concept recunoscut de U.E. si in afara ei.Euroregiunile sunt proiecte politico-economice conform carora , aceste regiuni economice trebuie sa fie bazate pe entitati intermediare , ceea ce inseamna ca euroregiunile sunt o extensie logica a entitatii bazate pe autoguvernare.

Regiunea reprezinta un spatiu care se caracterizeaza printr-o serie de dimensiuni pe plan economic,social si cultural.Se poate spune ca dimensiunea regionala se cupleaza cu dezvoltarea economica,in conceptul de dezvoltare durabila, care se concentreaza mai mult asupra importantei interactiunilor ecologice si economice, la scara mondiala.Dezvoltarea durabila,bazata pe existenta euroregiunilor , presupune satisfacerea nevoilor prezentului , fara a compromite capacitatea generatilor urmatoare de a-si satisface nevoile.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Tendinte si evolutie in colaborarea transfrontaliera in Europa

Cuprins

Capitolul I. Prezentare generala...........3
1.1.Scurt istoric al euroregiunilor........3
2.1.Necesitatea aparitiei euroregiunilor in contextul actual......4

Capitolul II. Regionalizarea.......5
2.1. Concept si tendinte...........5
2.2. Dezvoltarea regionala.........10
2.3.Federalizarea..........23
2.4. Premisele integrarii europene.........24

Capitolul III. Euroregiuni.........29
3.1.Dezvoltarea colaborarii transfrontaliere in cadrul euroregiunilor...........29
3.2.Exemple de euroregiuni la care participa Romania.......38
3.3.Programul Phare pentru proiecte mici.........39
3.4. Participarea Romaniei la structuri si forme de cooperare regionala in Europa Centrala si de Sud Est..............42
3.5.Impactul euroregiunilor...........45
3.6.Participarea romaniei la programele comunitare...........47
3.7. Perspectivele dezvoltarii economice si ale evolutiei politicii comerciale a Romaniei...............48

Capitolul IV. Euroregiunea "DKMT"(Dunare-Mures-Cris-Tisa).......50

Concluzii...........56

Bibliografie...........57
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tendinte si evolutie in colaborarea transfrontaliera in Europa". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.