Tendinte si perspective ale comertului exterior romanesc

Trimisa la data: 2010-01-08
Materia: Comert
Pagini: 73
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihai_Ci
Lucrare de licenta despre Tendinte si perspective ale comertului exterior romanesc
Desele schimbari ale modalitatilor de inregistrare statistica a fluxurilor de comert exterior din tarile est-europene ca si dificultatile in a estima corect volumul schimburilor intra-C.A.E.R. (in valute convertibile), atat inainte de 1990, cat si dupa aceea , confera deseori, atat cele provenind din aceleasi surse, cat si cele din surse diferite nefiind concordante. Din analiza acestora, pot fi reliefate anumite tendinte ce caracterizeaza evolutia de ansamblu a comertului exterior al tarilor est-europene si orientarea geografica a fluxurilor.

Aceste tendinte principale, caracteristice fluxurilor comerciale externe ale tarilor est-europene in perioada 1980-1993, ar fi urmatoarele :
1) Volumul exporturilor si importurilor au inregistrat oscilatii, atat in timp, cat si de la tara la tara. Astfel, in timp ce fosta Ceho-Slovacie si Ungaria au marcat diminuarea exporturilor totale, in perioada 1989-1990, urmate de cresteri in anii 1991-1992, in Polonia, evolutia a fost inversa: exportul s-a majorat in 1990, ulterior inregistrand o tendinta descrescatoare (vezi tabelul nr.3). In Bulgaria si Romania, dupa un declin sensibil in primii doi ani, evolutiile au fost aproximativ liniare.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tendinte si perspective ale comertului exterior romanesc

Lucrare de licenta despre Tendinte si perspective ale comertului exterior romanesc
Cuprins

Capitolul I. Evolutia comertului exterior romanesc in perioada de tranzitie..............................................3
1 Comertul exterior romanesc: scurt istoric...........................3
2 Efectele trecerii de la o economie centralizata la o economie de piata................................7
3 Dinamica comertului exterior romanesc....................12
4 Structura comertului exterior romanesc.............................17
5 Orientarea geografica a comertului exterior romanesc...............27
6 Balanta de plati a romaniei........................39

Capitolul II. Politica comerciala tarifara si netarifara a romaniei in perioada de tranzitie...................................44
1 politica comerciala tarifara....................45
2 politica comerciala netarifara............................70

Bibliografie..................................72

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tendinte si perspective ale comertului exterior romanesc". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.