Tendinte si perspective ale comertului exterior romanesc

Trimisa la data: 2010-01-08 Materia: Comert Pagini: 73 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Mihai_Ci
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Tendinte si perspective ale comertului exterior romanesc
Desele schimbari ale modalitatilor de inregistrare statistica a fluxurilor de comert exterior din tarile est-europene ca si dificultatile in a estima corect volumul schimburilor intra-C.A.E.R. (in valute convertibile), atat inainte de 1990, cat si dupa aceea , confera deseori, atat cele provenind din aceleasi surse, cat si cele din surse diferite nefiind concordante. Din analiza acestora, pot fi reliefate anumite tendinte ce caracterizeaza evolutia de ansamblu a comertului exterior al tarilor est-europene si orientarea geografica a fluxurilor.

Aceste tendinte principale, caracteristice fluxurilor comerciale externe ale tarilor est-europene in perioada 1980-1993, ar fi urmatoarele :
1) Volumul exporturilor si importurilor au inregistrat oscilatii, atat in timp, cat si de la tara la tara. Astfel, in timp ce fosta Ceho-Slovacie si Ungaria au marcat diminuarea exporturilor totale, in perioada 1989-1990, urmate de cresteri in anii 1991-1992, in Polonia, evolutia a fost inversa: exportul s-a majorat in 1990, ulterior inregistrand o tendinta descrescatoare (vezi tabelul nr.3). In Bulgaria si Romania, dupa un declin sensibil in primii doi ani, evolutiile au fost aproximativ liniare.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Tendinte si perspective ale comertului exterior romanesc

Lucrare de licenta despre Tendinte si perspective ale comertului exterior romanesc
Cuprins

Capitolul I. Evolutia comertului exterior romanesc in perioada de tranzitie..............................................3
1 Comertul exterior romanesc: scurt istoric...........................3
2 Efectele trecerii de la o economie centralizata la o economie de piata................................7
3 Dinamica comertului exterior romanesc....................12
4 Structura comertului exterior romanesc.............................17
5 Orientarea geografica a comertului exterior romanesc...............27
6 Balanta de plati a romaniei........................39

Capitolul II. Politica comerciala tarifara si netarifara a romaniei in perioada de tranzitie...................................44
1 politica comerciala tarifara....................45
2 politica comerciala netarifara............................70

Bibliografie..................................72

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tendinte si perspective ale comertului exterior romanesc". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.