Tendinte si variante de consiliere valutara in Romania

Trimisa la data: 2010-05-09
Materia: Economie
Pagini: 81
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Elena_Na
Lucrare de licenta despre Tendinte si variante de consiliere valutara in Romania
Consiliul Valutar reprezinta un aranjament al ratei de schimb prin care autoritatea monetara este pregatita sa schimbe moneda locala pentru alta moneda (numita moneda ancora) la o rata de schimb fixa fara nici un fel de restrictii.Autoritatea monetara poate decide sa schimbe doar bancnotele locale in moneda straina (cazul Hong-Kong-ului) sau poate converti si depozitele de rezerve ale bancilor comerciale (cazul Estoniei).Angajamentul de a schimba moneda nationala pe moneda straina fara nici o restrictie inseamna ca autoritatea monetara trebuie sa aiba suficiente rezerve pentru a veni in intampinarea cererii crescande de moneda straina.

Rolul de active de rezerva poate fi indeplinit fie de moneda aleasa ca ancora, fie de aur, obligatiuni cu risc scazut purtatoare de dobanda, fie de alte active lichide denominate in moneda de rezerva.In practica, majoritatea tarilor ce au optat pentru consiliul monetar au cautat sa mentina o rata de acoperire a monedei nationale de cel putin 100%(in multe cazuri aceasta limita este impusa prin lege).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tendinte si variante de consiliere valutara in Romania

Cuprins


Capitolul I.Premisele adoptarii consiliului valutar........3

Capitolul II.Consiliul valutar in economiile in tranzitie.......19

Capitolul III.Consiliul valutar, o abordare empirica pe datele Romaniei......34

Capitolul IV.Consiliul valutar-o solutie pentru Romania?........62

Bibliografie............81
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tendinte si variante de consiliere valutara in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.