Tendintele de marketing bancar

Trimisa la data: 2010-07-16
Materia: Administratie Publica
Pagini: 65
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Eduard_A
Lucrare de licenta despre Tendintele de marketing bancar
Conceptul de marketing trece in prezent printr-un proces de reevaluare in raport cu noile cerinte globale, tehnologice, economice si sociale cu care se confrunta firmele. Marile piete sunt inlocuite cu micropiete; apar retele de distributie multiple; clientii cumpara prin intermediul cataloagelor , telefonului si ofertelor TV; frenezia si agresivitatea promovarii produselor si reducerile de pret erodeaza treptat fidelitatea clientilor fata de o anume marca; modalitatile conventionale de reclama sunt din ce in ce mai ineficiente si costa din ce in ce mai mult.

Toate acestea la un loc, impreuna cu alte "seisme" cauzate de evolutia pietelor, conduc la o singura concluzie, aceea ca firmele trebuie sa-si revizuiasca conceptele fundamentale si chiar sa rastoarne premisele care au stat inainte la baza succesului lor in afaceri.Ca disciplina, marketingul isi revizuieste premisele, conceptele, metodologia si sistemele, in scopul luarii celor mai potrivite decizii in sfera afacerilor. Cei care lucreaza in acest domeniu trebuie sa stie cand sa opteze pentru o piata mai mare si cand pentru un segment al acesteia, cand sa lanseze sortimente noi sau doar sa extinda gama celor existente, cand sa incurajeze si cand sa opreasca distribuirea unui produs, cand sa protejeze piata interna si cand sa patrunda agresiv pe cea externa, cand sa diversifice avantajele ofertei si cand sa reduca pretul, cand sa mareasca si cand sa reduca bugetul afectat vanzarilor, publicitatii, altor elemente specifice activitatii de marketing.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tendintele de marketing bancar

Lucrare de licenta despre Tendintele de marketing bancar
Cuprins

1. Marketingul serviciilor financiar bancare............1
Conceptul de marketing.....................1
Importanta marketingului pentru serviciile financiar bancare.........6
Mixul de marketing.........................7
Diagrama activitatii de marketing intr-o banca.........18
Produsele si serviciile bancare...........25
Mediul de marketing......................28

2. Analiza comportamentului clientilor si al concurentei............32
Analiza comportamentului clientului individual......................32
Analiza comportamentului clientului institutionalizat...............35
Analiza comportamentului concurentei...............39
2.3.1 Monitorizarea comportamentului concurentei...................39
Strategii concurentiale....................40

3.Sistemul bancar romanesc si Banca comerciala romana..............43
3.1 Sistemul bancar romanesc , evolutie , caracteristici , tendinte....................43
Banca Comerciala Romana...............46
3.2.1 Scurt istoric...................46
Organizare si resurse umane...........48
Sistemul informational................50

Analiza pietei bancare din Baia mare pentru stabilirea liderilor de piata....................51

Chestionar...............62

Concluzii................64

Bibliografie.............65

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tendintele de marketing bancar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.