Tendintele si perspectivele de evolutie a serviciilor in plan national si international

Trimisa la data: 2010-05-16
Materia: Economie
Pagini: 109
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cristina_Pu
Lucrare de licenta despre Tendintele si perspectivele de evolutie a serviciilor in plan national si international
In practica este foarte dificil a distinge serviciile de bunuri, intrucat in mod frecvent achizitionarea unui bun include si un element de serviciu , dupa cum ,in mod similar, un serviciu presupune cel mai adesea prezenta unor bunuri tangibile. De exemplu automobilul este considerat un bun desi el este cumparat pentru serviciul pe care il ofera(de transport, de deplasare dintr-un loc in altul); totodata acesta este insotit la cumparare de servicii cum ar fi garantia sau facilitatile financiare.

Toate activitatile pot fi plasate pe o scala undeva intre a fi un serviciu pur (rezultate intangibile) si un bun pur(nici un serviciu intangibil adaugat bunului tangibil), ceea ce face aproape imposibila delimitarea lor(figura 1, Anexe). Astazi un numar important de servicii imbraca o forma concreta, palpabila(serviciile cinematografice, editoriale, informatice inmagazinate in benzi magnetice, pelicule, carti, discuri etc.), punand sub semnul incertitudinii forma de exteriorizare a rezultatului activitatii in calitate de criteriu de demarcatie intre bunuri si servicii(Rodica Minciu-"Economia serviciilor").

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Tendintele si perspectivele de evolutie a serviciilor in plan national si international

Cuprins

Capitolul I.Definirea si taxonomia serviciilor........3
1.1.Conceptul de servicii............3
1.2.Caracteristicile serviciilor .........7
1.3.Evolutia gandirii economice despre servicii........12

Capitolul II.Piata serviciilor.........24
2.1.Concept si trasaturi...........24
2.2.Resursele umane si materiale in sectorul serviciilor.......34
2.3.Serviciile pentru productie si serviciile pentru consum........45

Capitolul III.Internationalizarea sectorului de servicii: factor al cresterii si dezvoltarii economice contemporane........67
3.1.Dimensiunea interntionala a serviciilor si teoria economica contemporana.......67
3.2.Particularitati ale procesului de internationalizare al serviciilor...........70
3.3.GAST si Acordul European .........76

Capitolul IV.Economia romaneasca si comertul mondial cu servicii......86
4.1.Structura actuala a economiei romanesti..........86
4.2.Locul si rolul serviciilor in schimburile internationale ale Romaniei...........90
4.3.Romania si sfidarile ridicate de evolutiile din spatiul serviciilor............97

Concluzii............100

Anexe..........103

Bibliografie.........108

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Tendintele si perspectivele de evolutie a serviciilor in plan national si international". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.